Dolar 32,5059
Euro 34,9169
Altın 2.447,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Sinop Üniversitesi’nin URAP Başarısı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan ‘URAP Araştırma Laboratuvarı’, Türkiye’deki üniversitelerin 2021-2022 başarı sıralamasını açıkladı.

Sinop Üniversitesi’nin URAP Başarısı
28 Ekim 2021 11:37

Makale, Atıf, Bilimsel Doküman, Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci Sayısı ve Doktora Öğrenci Sayısı gibi göstergelerin değerlendirildiği sıralamada, Sinop Üniversitesi pek çok kategoride Türkiye ortalamasının üstünde bir başarı elde etti.

Sinop Üniversitesi, Karadeniz Bölgesi’ndeki Yaşıtları Arasında En Çok Bilim Üreten Üniversite. Henüz 14 yaşında olmasına rağmen bilimsel üretkenlik başarısıyla Türkiye’deki birçok üniversiteyi geride bırakan Sinop Üniversitesi, Bilimsel Doküman Puanına göre 2000 yılından sonra kurulan 108 üniversite arasında 15’nci sırada yer alırken, aynı kategoride Karadeniz Bölgesi’ndeki akranları arasında zirveye yerleşerek 1’nci oldu.

Sinop Üniversitesi Atıf Puanına Göre Bölgemizdeki En İyi Üniversiteleri Arasında

Akademisyenlerin yayınlarına yapılan atıf sayısına göre; 2000 yılından sonra kurulan 108 üniversite içinde 19’uncu sırada yer alan Sinop Üniversitesi aynı kategoride Karadeniz Bölgesi’ndeki 20 Üniversite arasında 9’uncu, 2000 yılından sonra kurulan bölge üniversiteleri arasında ise 5’nci oldu.

Makale Puanına Göre de Üst Sıralarda Yer Aldı

Makale Puanına göre 2000 yılından sonra kurulan 108 üniversite arasında 24’ncü sırada yer alan Üniversitemiz, Karadeniz Bölgesi’nde 2000 yılından sonra kurulan 16 üniversite arasında ise 7’nci sıraya yerleşti.

Başarılarına Yenilerini Ekliyor

URAP Araştırmasında, Yükseköğretim kurumlarında akademik başarı ve kalitenin önemli ölçütlerinden biri olan öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı verilerine de yer verildi.

Sinop Üniversitesi bu alanda da Karadeniz Bölgesi’ndeki akranları arasında 8’nci sırada yer aldı.

Tıp fakültesi olmayan üniversitelerin akademik alandaki performanslarının da değerlendirildiği URAP sıralamasında, Sinop Üniversitesi Karadeniz Bölgesi’nde 3’ncü oldu.

“Başarı Çıtamızı Daha da Yükseltmek İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz“

Pandemi sürecinde eğitim ve öğretim hizmetlerinin yanı sıra, araştırma ve geliştirme çalışmalarının da sekteye uğramaması için çaba harcadıklarını belirten Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Üniversitemiz küresel COVİD-19 salgınına rağmen bilim üretme misyonunu başarıyla yerine getirmeyi sürdürmüş, bunun sonucu olarak URAP verilerindeki pek çok göstergede önemli bir performans ortaya koymuştur. Bu sonuçlarla Üniversitemizin akademik camiadaki saygınlığı da bir kez daha tescillenmiştir. Ancak elbette bulunduğumuz sıralamayı Üniversitemiz için yeterli görmüyoruz. Uluslararası tanınırlığımızı ve başarı çıtamızı daha da yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Üniversitemizin başarısında emeği olan tüm mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Sinop Üniversitesi'nin URAP Başarısı Sinop Üniversitesi'nin URAP Başarısı Sinop Üniversitesi'nin URAP Başarısı Sinop Üniversitesi'nin URAP Başarısı Sinop Üniversitesi'nin URAP Başarısı Sinop Üniversitesi'nin URAP Başarısı

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.