Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Sinop Üniversitesi’nden Ayancık’a Yardım Eli

Sinop Üniversiyesi tarafından Ayancık ilçemizdeki sel felaketinden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan ayni yardım kampanyası sona erdi.

Sinop Üniversitesi’nden Ayancık’a Yardım Eli
23 Ağustos 2021 18:41

Sinop Üniversiyesi tarafından Ayancık ilçemizdeki sel felaketinden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan ayni yardım kampanyası sona erdi.

Kampanya boyunca toplanan yardım kolileri; Rektör Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hülya TURAN ve Prof. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI tarafından Ayancık’a uğurlandı.

Kampanya kapsamında Sinop Üniversitesi tarafından Sinop merkez ve ilçelerdeki akademik birimlerinde oluşturulan yardım toplama merkezlerinde; afetzedeler için el sabunu, sıvı sabun, çamaşır/bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, kağıt havlu, peçete, ıslak mendil, çocuk bezi gibi muhtelif temizlik ürünleri ve kişisel hijyen malzemeleri toplandı.

Sinoplular ve Üniversite Mensupları Ayancık İçin Seferber Oldu

Akademik ve İdari Personelleri ile Sinoplu yardımseverlerin yoğun ilgi gösterdiği kampanyaya, öğrencilerinde kendi bulundukları şehirlerden gönderdikleri yardım kolileriyle destek verdiler.

Toplanan yardım kolileri, kampanyanın sona erdiği 20 Ağustos 2021 Cuma günü, birimdeki yardım toplama merkezlerinden alınarak Ayancık’a gönderildi.

Yaşanan felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, bölge halkına baş sağlığı dileğinde bulunan Rektör Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Bugün bütün dualarımız selden etkilenen vatandaşlarımızla birlikte. Cenab-ı Allah, milletimizi ve ülkemizi bu tür acı felaketlerden korusun” ifadelerini kullandı.

Rektörden Teşekkür

Yardım kampanyasına katılan personellerine ve Sinoplu vatandaşlara teşekkürlerini sunan Rektör  Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Bugünler, herkesin birlik ve beraberlik içerisinde olması gereken günlerdir. Ülkemizin bir yerinde sıkıntı, dert ve keder varsa oraya hem gönlümüzü hem de elimizi uzatmak, millet olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Bu noktada hem Sinoplu vatandaşlarımız hem de Üniversite personelimiz ve öğrencilerimiz yardım kampanyasına yoğun destek verdiler. Hepsine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Afet Bölgesindeki İhtiyaçlara Göre Yeni Yardım Kampanyaları da Düzenlemeyi Düşünüyoruz”

Kampanya kapsamında ilk etapta, yardımseverlerden afet bölgesinde ciddi anlamda eksikliği yaşanan temizlik ürünlerinin talep edildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Nihat DALGIN, bölgede ihtiyaç duyulan diğer malzemeler için de önümüzdeki günlerde farklı kampanyalar düzenlemeyi düşündüklerini belirtti.

Ayancık’a ulaşan yardım malzemeleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Afet Koordinasyon Merkezine teslim edildi.

Yardım malzemeleriyle birlikte Ayancık’a giden Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hülya TURAN ve Prof. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI da Afet Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek burada görev yapan saha çalışanlarına kolaylıklar dilediler.

Sinop Üniversitesi'nden Ayancık’a Yardım Eli Sinop Üniversitesi'nden Ayancık’a Yardım Eli Sinop Üniversitesi'nden Ayancık’a Yardım Eli Sinop Üniversitesi'nden Ayancık’a Yardım Eli Sinop Üniversitesi'nden Ayancık’a Yardım Eli Sinop Üniversitesi'nden Ayancık’a Yardım Eli Sinop Üniversitesi'nden Ayancık’a Yardım Eli

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.