Dolar 32,5681
Euro 35,0219
Altın 2.427,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Sinop Tarih Turizminin Çekim Merkezi Olacak

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Kent Meydanı Projesi ile Tarihi Cezaevi restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Sinop Tarih Turizminin Çekim Merkezi Olacak
15 Nisan 2022 11:03

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Kent Meydanı Projesi ile Tarihi Cezaevi restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Sinop’un tarihi dokusunu gün yüzüne çıkartacak olan Kent Meydanı projesi ile Tarihi Cezaevi restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Her iki proje çalışmasını da yerinde inceleyen AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, projelerin tamamlanmasıyla Sinop’un tarih turizminde çekim merkezine döneceğini söyledi.

Ziyarette Maviş’e İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu, meclis üyeleri, teşkilat üyeleri eşlik etti.

MEYDAN PROJESİNDE TURİZM SEZONUNA KADAR ÖNEMLİ BİR MESAFE KAT EDİLECEK

İncelemelerine Kent Meydanı Projesinden başlayan Maviş, turizm sezonuna kadar projede önemli bir mesafenin kat edileceğini belirtti.

Meydan projesindeki çalışmaların hız kazandığını söyleyen Maviş, “Projemizin ana hatları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Meydanın her tarafından ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özakman İşhanın yıkılmasıyla birlikte Tarihi Saat Kulesi tüm görkemiyle gün yüzüne çıktı. Önümüzdeki günlerde esnafımız da yeni dükkanlarına taşınmış olacak. Böylece tarihi surları gölgeleyen diğer binaların da yıkımı tamamlanacak. Şu an çalışmalar gayet iyi gidiyor. Çevre düzenlemesi devam ediyor. İnşallah turizm sezonuna kadar önemli bir mesafe kat edilmiş olacak” dedi.

Meydan projesinin Sinop’taki tarihi yeniden canlandıracağını ifade eden Maviş, “Tarih turizmini Sinopumuzun eşsiz güzelliği ile bütünleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

CEZAEVİ RESTORASYONU YÜZDE 60 ORANINDA TAMAMLANDI

Ardından Tarihi Cezaevindeki restorasyon çalışmalarını inceleyen Maviş, çalışmaların yüzde 60 oranında tamamlandığını belirtti.

Cezaevindeki yapıların tarihi dokusuna uygun olarak düzenlendiğini belirten Maviş, “Sinopumuzun önemli simgelerinden olan Cezaevimiz, tarihteki o görkemli günlerine geri dönüyor” dedi.

KALE VE SURLARDAKİ RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığından temin edilen ek ödenek ile Meydan Projesi ve Tarihi Cezaevi çevresindeki kale ve surların da restorasyon çalışmalarına başlandığını söyleyen Maviş, “Sinopumuzun 2 bin 500 yıllık tarihi surları, yeniden eski ihtişamına kavuşmuş olacak” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  1. Ayancık dedi ki:

    İlk önce şu yolları bı düzeltin sonra millet için sanayi gelişsin. Sonra turizm de adımlar atılmalı.
    Sadece yaz da değil kış da da turizm yerleri gerekirse kayak merkezleri ve benzeri yapılmalı.
    Aksi taktirde sadece belirli kişiler zengin olacak.
    Ayancık da neden bir keten fabrikası yok halen hani keten ile projeleri vardı??
    Sinop ro ro limanı gerekir. Bir zamanlar tersane şehri olan Sinop tekrar tersaneler ile olmalı.
    Ayancık da mobilya fabrikası neden yok?