Dolar 32,4225
Euro 34,7347
Altın 2.477,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Sinop Saraydüzü Barajı Sulama Projesi Devam Ediyor

Proje’nin Tamamlanmasıyla 22 Bin 130 Dekar Zirai Alan Suyla Buluşacak

Sinop Saraydüzü Barajı Sulama Projesi Devam Ediyor
12 Ocak 2017 15:01

Proje’nin Tamamlanmasıyla 22 Bin 130 Dekar Zirai Alan Suyla Buluşacak…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Sinop’ta inşa edilen Saraydüzü Barajı Sulaması’nda çalışmalar devam ediyor. Fiziki gerçekleşme seviyesi yüzde 60’a ulaşan proje tamamlandığında yörede 22 bin 130 dekar zirai alan suyla buluşacak.

“Milli Ekonomiye 6 Milyon TL’den Fazla Katkı Sağlanacak”

Saraydüzü Barajı Sulaması Projesi iki kısımdan oluşuyor. Çalışmalar kapsamında ilk kısımda 902 metre tünel inşaatı ile 22 bin 130 metrelik çeşitli tiplerde oluşan boru hatları ve sanat yapıları tamamlandı. Cazibeli kısmın inşaatından sonra pompaj ile sulanması planlanan 11 bin 340 dekar alanı kapsayan ikinci kısım ihale edilecek. Projenin ikinci kısmının tamamlanmasıyla da 22 bin 130 bin dekarlık alanda 95 bin metrelik bir sulama ağı oluşturulacak.

Saraydüzü Barajı Sulaması Projesi hizmete alındığında dekar başına yılda 300 TL gelir artışı ile milli ekonomiye 6 milyon 639 bin TL katkı sağlanması ve 1.500 kişiye de istihdam olanağı sunulması hedefleniyor.

“Çevre İllere Göç Büyük Oranda Önlenecek”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Son 14 yılda Sinop’ta 46 bin dekardan fazla münbit araziye su temin edildiğini belirterek “2003 yılından bugüne kadar Sinop’ta 5 adet sulama tesisini hizmete aldık. 2019 yılının sonuna kadar 2 adet sulama tesisini daha tamamlayarak, 20 bin 210 dekar zirai araziyi suya kavuşturmayı planlıyoruz. Sulama olanaklarının güçlenmesiyle zirai faaliyetlerde de artış olacak. Böylece ilin en büyük sorunlarından olan çevre illere göç büyük oranda önlenmiş olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Sinop Saraydüzü Barajı Sulama Projesi Devam Ediyor Sinop Saraydüzü Barajı Sulama Projesi Devam Ediyor Sinop Saraydüzü Barajı Sulama Projesi Devam Ediyor Sinop Saraydüzü Barajı Sulama Projesi Devam Ediyor

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.