Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 17°C

SİNOP İL ÖZEL İDARESİ DENİZ ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI!

Kurumsal posta gönderilerinde kullanılmak üzere, Sinop İl Özel İdaresi tarafından Sinop Deniz Şehitleri anısına posta pulu bastırıldı.

SİNOP İL ÖZEL İDARESİ DENİZ ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI!
30 Kasım 2021 18:29

Kurumsal posta gönderilerinde kullanılmak üzere, Sinop İl Özel İdaresi tarafından Sinop Deniz Şehitleri anısına posta pulu bastırıldı. Posta pullarının üzerinde ise Denize Şehitleri anısına Sinop’ta yaptırılan Deniz Şehitleri anıtının olması ve tarihe tanıklık eden yelkenli ve ahşap gemilerin yer alması dikkat çekti. Bastırılan posta pullarının kurumsal posta gönderilerinde kullanılacağı ifade edildi.

GENEL SEKRETER ÇINKIL; “30 KASIM DENİLDİĞİNDE MUTLU KENT SİNOP’TA HÜZÜN GÜNÜ OLARAK BİLİNİR!”

Dünya Deniz Savaşlarında Sinop Baskını’nın özel bir yeri olduğunu ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl; “Kırım Savaşı’nın önemli çarpışmalarından biri olan baskındaki şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizi rahmetle anıyoruz. Osmanlı Devleti’nin Rusya ile yaptığı en önemli savaşlardan birisidir. 30 Kasım denildiğinde Türkiye’nin en mutlu kenti Sinop’ta hüzün günü olarak bilinir. Günümüzde olduğu gibi geçmişte de Sinop Limanı’nın önemi oldukça büyüktü. Bundan 168 yıl önce adeta cehenneme dönen Sinop’ta Rus Baskını sonucu 2 bin 800 Osmanlı askeri şehit edildi. Her yıl çeşitli törenler ile şehitlerimizi yâd ediyoruz. Bizde Sinop İl Özel İdaresi olarak Sinop baskınını hatırlamak, şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anmak için posta pulu bastırdık. Sinoplulara o günleri unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak için akılda kalıcı olmasını sağlamak için elimizden geleni yapacağız.” Dedi.

Öte yandan Sinop İl Özel İdaresi tarafından günün anlam ve önemine binaen, 30 Kasım Deniz Şehitleri anısına bastırılan posta pulları, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl tarafından Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu’na takdim edildi.

SİNOP İL ÖZEL İDARESİ DENİZ ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI! SİNOP İL ÖZEL İDARESİ DENİZ ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI! SİNOP İL ÖZEL İDARESİ DENİZ ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.