Dolar 32,3358
Euro 35,1663
Altın 2.241,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

Sinop Atatürk Devlet Hastanesine İnme Ünitesi Açıldı

Nöroloji uzmanlarının uhdesinde hizmet vermeye başlayan ünitede, inme inen ve erken dönemde başvuran hastalar tedavi edilerek eski sağlığına kavuşuyor.

Sinop Atatürk Devlet Hastanesine İnme Ünitesi Açıldı
Hayrettin Kaya
18 Haziran 2021 11:18

Nöroloji uzmanlarının uhdesinde hizmet vermeye başlayan ünitede, inme inen ve erken dönemde başvuran hastalar tedavi edilerek eski sağlığına kavuşuyor.

Aslan Özdemir

Hastaların uygun ve yeterli rehabilitasyon tedavisi alabilmesi ve inme tekrarından korunması için önlemler ve altyapı olanaklarının iyileştirilmesi ve sürdürülmesi sebebiyle inme ünitesinin açıldığını dile getiren Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu; burada verilecek tedavinin sadece inme başlangıcından sonraki 4.5 saat içinde verilmiş olması gerekiyor. Bu yüzden hastaların mümkün olan en kısa zamanda hastaneye ulaşmaları büyük önem taşıyor.” dedi.

Açılan İnme Ünitesi hakkında bilgiler veren Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Hasan Doğan; “ 6 aydır Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde çalışmaktayım, ilk başladığım günden itibaren hastanemiz de inme hastalarının çok olduğunu gördük. Sinop yaşlı nüfusun çok olduğu bir il ve inme Sinop’ta çok yüksek görülüyor çünkü inme yaşla birlikte artabilen bir hastalıktır. İnme hastalarının yaklaşık yüzde 85’i damar tıkanıklığı, yüzde 15’i beyin kanamasıyla oluşuyor. Bu damar tıkanıklığı döneminde dakikalar, saatler, hatta saniyeler bile bizim için çok önemli, çünkü erken başvuru olursa bu damar tıkanıklığını vereceğimiz tedavi ile açabileceğimizi biliyoruz.

Tüm dünyada uygulanan bu tedavinin Sinop’ta da uygulanabilmesi için yöneticilerimiz ile birlikte görüştük ve Sinop’a bir inme ünitesi açmaya karar verdik. Açtığımız inme ünitesi sayesinde tüm dünyada da uygulanan bu tedavinin Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde uygulanmaya başlamasını sağladık ve şu an 4 yataklı bir inme ünitemiz var. Akut inme ile gelen hastalarımız ilk 4 buçuk saatte geldiklerinde ve uygun şartları sağlıyorlarsa damardan çok güçlü kan sulandırıcı tedavilerle bu pıhtıyı eritmek üzerine bir tedavi uyguluyoruz. Zaman bizim için çok önemli, vakit beyindir, zaman beyindir düşüncesiyle tüm dünyada da aynı söylem kullanılmaktadır. Çünkü ilk 1 buçuk saatte verdiğimiz tedavi ile her dört buçuk hastadan birini, ilk 3 saatte verdiğimiz tedavi ile her 9 hastadan birini, ilk 4 buçuk saatte verdiğimiz tedavi ile ise her 14 hastadan birini engelsiz bir şekilde taburcu edebiliyoruz. 4 Buçuk saatten sonra maalesef bu tedaviyi uygulayamıyoruz. O yüzden bizim söylemimiz zaman beyindir, kol bacak güçsüzlüğü konuşma bozukluğu, yüzde kayma gibi semptomları olan kişilerin vakit kaybetmeden hastanemize başvurması gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum.” dedi.

Sinop Atatürk Devlet Hastanesine İnme Ünitesi Açıldı Sinop Atatürk Devlet Hastanesine İnme Ünitesi Açıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.