Dolar 32,4995
Euro 34,7573
Altın 2.490,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 17°C

Sinop, akıllı şehirler arasına girmeye hazırlanıyor

Türk Telekom İl Müdürlüğü ile Sinop Belediye Başkanlığı arasında “Akıllı Şehirler” bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sinop, akıllı şehirler arasına girmeye hazırlanıyor
8 Şubat 2020 14:23

Türk Telekom İl Müdürlüğü ile Sinop Belediye Başkanlığı arasında “Akıllı Şehirler” bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Sinop Telekom İl Müdürlüğü binasında Türk Telekom’un ev sahipliğini yaptığı toplantıda trafikten sağlığa, kamu hizmetlerinden enerji tasarrufuna kadar şehrin tüm ihtiyaçlarına karşılayacak “Yeni Nesil Şehir” çözümleri tanıtıldı.

 

Hayata değer katan yaşanabilir sürdürebilir bir gelecek ve şehir yaşamı için Akıllı Şehir stratejisini hayata geçirme farkındalığı ve hazırlıklarının devam ettiğini dile getiren yetkililer; akıllı şehirler bireylerin daha konforlu bir yaşama ulaşmasına vesile olurken belediyelerin de temel giderlerinde önemli miktarlarda tasarruf etmelerini sağladığını belirttiler.

Daha önce Amasya ve Tokat Belediyeleri ile gerçekleştirdikleri “Akıllı Kentler” sunumunu son olarak Sinop Belediyesi ile gerçekleştirdiklerini belirten Türk Telekom Samsun Bölge Müdürü Baki Günay, Belediye Başkanı barış Ayhan’ın ve belediye yetkililerinin sundukları teknolojik çözüm önerilerine büyük ilgi gösterdiklerini söyledi. Günay; “Hayata değer katan yaşanabilir sürdürebilir bir gelecek ve şehir yaşamı için Akıllı Şehir stratejisini hayata geçirme farkındalığı ve hazırlıkları hızla devam ediyor. Şehirleşmenin yüzde 98,2 ‘ye ulaştığı ülkemizde durum daha acil ve kaçınılmaz. Bu minvalde vizyon toplantısında Sinop Belediye Başkanımız ve ekibi ile bir araya geldik. Belediyemizin şirketimiz çözümlerine göstermiş olduğu yüksek alaka bizleri sevindirdi.

Karşılıklı fikir alışverişi ve ülkemizdeki örnek uygulamaların gösterimi ile geçen toplantıya Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Türk Telekom Samsun Bölge Müdürü Baki Günay, Türk Telekom Sinop İl Müdürü Mustafa Töre ve teknik personel katıldı. Vitrin Haber

Sinop, akıllı şehirler arasına girmeye hazırlanıyor Sinop, akıllı şehirler arasına girmeye hazırlanıyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.