Dolar 32,3425
Euro 35,1086
Altın 2.309,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Sinop Açık Kalp Ameliyatlarına Başladı

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde pandemi sebebiyle bir süre ara verilen açık kalp ameliyatı (By-pass) yeniden yapılmaya başlanılmasının heyecanı yaşandı.

Sinop Açık Kalp Ameliyatlarına Başladı
Aslan Özdemir
19 Şubat 2022 10:38

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde pandemi sebebiyle bir süre ara verilen açık kalp ameliyatı (By-pass) yeniden yapılmaya başlanılmasının heyecanı yaşandı.

Hayrettin Kaya

Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Yalçın Atlı, Personel Destek Hizmetleri Başkanı Halil İbrahim Ustaoğlu, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Muharrem Doğan ve hastane yöneticileri hastasına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ameliyatı Gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Arif Özdal Arslan başta olmak üzere hastanın anjiosunu yapıp daha sonrasında kalp damar cerrahisine veren kardiyologlara ve ameliyata eşlik eden anestezi uzmanına ve ameliyatta ve hastanın iyileşmesi sürecinde katkı sağlayan ekibe çiçek takdim edilerek teşekkür edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Arif Özdal Arslan; Ekibimiz de 2 tecrübeli hemşire, 1 perfüzyonist ve 1 anestezi teknikeri vardı. Anestezi Uzm.Dr. Funda Seyhan anestezist olarak hastayı takip etti.

75 yaşındaki Mürüvvet T. Boyabat Devlet Hastanemize eforla gelen ağrı şikayeti ile kardiyoloji bölümüne geldi. Sonra Sinop Atatürk Devlet Hastanesine sevkle gelen hastamız Kardiyoloğumuz Dr. Fatih Tekin tarafından koroner anjiyografisi yapıldı. Tüm tetkiklerin ardından konseye giren hastaya açık kalp ameliyatı planlandı. Hastamız ve yakınları hastanemizde uzun aradan sonra ilk kez yapılacak olan ameliyat hakkında bilgilendirilerek onayları alındı. 15.02.2022 tarihinde operasyona alınan hastaya 3 buçuk saat süren ameliyatla 2’li bypass yapıldı. Aynı gün yoğum bakımda uyandırılan Mürüvvet T. solunum cihazlarından ayrıldı. Bir gün sonra mobilize edilen hastanın 2. Gün tüpleri çekilerek servise alındı. Sağlık durumu iyi olan hastamızı iki gün içinde taburcu etmeyi planlıyoruz.” dedi.

Mürüvvet T. Kendisini ziyarete gelenlere ve Ameliyat ekibine teşekkür ederek dua etti.

Sinop Açık Kalp Ameliyatlarına Başladı Sinop Açık Kalp Ameliyatlarına Başladı Sinop Açık Kalp Ameliyatlarına Başladı

YORUMLAR

  1. emk.öğ.Zuhal Karahan Kara dedi ki:

    Nereden nereye … Bir lise bile yoktu 80 e kadar (ilköğretimden sonra bir lise için hem para döktük hem hasret çektik … çeşiti var şimdi…Hatta üniversite milletin ayağına getirildi. En güzelide şehir hastaneleri…Sağlık sorunlarını çözen ( randevulu sistem , sıkı denetimler) bunlar olmasaydı Türkiye kovitten çok fazla zayiat verirdi. Deniz kenarındaki evlerin içine dalga vurur tencere halı ne varsa deniz alırdı perişan olurdu insanlar…sahile dolgu yapılarak huzur sağlandı hatta palmiye ağacı olmaz zannederdik Ayancığımıza güzellik kattı. Sinopta kalp ameliyatıda yapılıyor ne mutlu bize.