Dolar 32,5680
Euro 34,9959
Altın 2.431,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Sigarayı Bırakın!

Vazgeçmek için kanser olmayı bekleme…

Sigarayı Bırakın!
2 Mart 2018 13:54

Sinop, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) bünyesinde Sigara Bırakma polikliniği kuruldu. Poliklinikte sigara kullanıcılarının hekim kontrolünde sigarayı bırakmaları hedefleniyor.
Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; KETEM bünyesinde kurulan Sigara bırakma polikliniğinin hizmete başladığını söyledi. Erşan “Ketem merkezimiz de Sigara Bırakma polikliniğimiz hizmet vermektedir, sigarayı bırakmak isteyen tüm halkımız burada hekimlerimizin kontrolü altında sigarayı bırakıp sağlıklı bir hayat için önemli bir atmış olacaklardır” dedi.
BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE İLK ADIMI ATIN

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Sigara kullanan herkese bağımlılıkla mücadelede ilk adımı atma çağrısında bulundu. Erşan; “Sigara içmekte olan halkımızı sigarayı bırakma kararı alarak bağımlılıkla mücadelede ilk adımı atmalarını tavsiye ediyor ve bu zorlu süreci birlikte yürüterek her türlü desteği alabilecekleri Sinop Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’de faaliyet gösteren sigara bıraktırma polikliniğine davet ediyorum” dedi.

RANDEVU İÇİN 171 NOLU ÇAĞRI MERKEZİNİN ARANMASI YETERLİ

KETEM biriminde haftada 1 gün poliklinik hizmetlerinin verilmekte olduğunu vurgulayan Dr. Mehmet Erşan bu poliklinikten randevu almak isteyen vatandaşların 171 çağrı merkezinden veya 0368 260 2824’ü tuşlayarak vatandaşlarımızın randevu alabileceklerini belirtti.

Bakanlığımız tarafından ücretsiz olarak sağlanmakta olan “Vareniklin” isimli ilaç Ketem Biriminde hekim kontrolünde hastalarımıza uygulanmaktadır. Ayrıca ilaç tedavisine ek olarak nikotin bandı (nikotin replasman tedavisi), danışmanlık hizmetleri ve psikososyal destek sağlanmak suretiyle fiziksel ve psikolojik bağımlılıkla mücadele edilmektedir. Bu şekilde sigarayı bırakma sürecinde meydana gelen huzursuzluk, uykusuzluk, sinirlenme, konsantrasyon güçlüğü gibi yoksunluk belirtileri azaltılmaktadır” diye konuştu.

Sigarayı Bırakın! Sigarayı Bırakın!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.