Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

SİAD SİNOP BASINI İLE BULUŞTU

Merkezi İstanbul’da bulunan Sinop’lu İş Adamları Derneği SİAD, Sinop basını ve İşadamları ile kahvaltılı bir toplantıda buluşarak bayramlaştı.

SİAD SİNOP BASINI İLE BULUŞTU
Aslan Özdemir
27 Ağustos 2018 13:39

Merkezi İstanbul’da bulunan Sinop’lu İş Adamları Derneği SİAD, Sinop basını ve İşadamları ile kahvaltılı bir toplantıda buluşarak bayramlaştı.

Hayrettin Kaya

Toplantıya SİAD Genel Başkanı Rafet Orhan ve Başkanvekili Mukadder Yıldırım, SİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Sinop eski milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, SİAD Sinop Şubesi Başkanı Yasin Karagül ve Sinop’lu işadamları, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada ve 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ile Sinop’lu basın mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SİAD Sinop Şubesi Başkanı Yasin Karagül, Sinop Şubesi’nin faaliyetine başladığını belirterek, Sinop’lu işadamlarını SİAD çatısı altında birleşmeye davet etti.

Toplantıda daha sonra konuşan SİAD Genel Sekreteri Barbaros Baltacı, Derneğin çalışmaları ve geleceğe yönelik projeleri hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Toplantıda konuşan Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada ile 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel de, SİAD’ın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden sürdürmekte olduğu projelerle ilgili başarı dileklerinde bulunarak, Sinop’a ve Sinop’lulara göstermiş oldukları ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Toplantıda son olarak konuşan ve basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran SİAD Genel Başkanı Rafet Orhan, en kısa zamanda SİAD VAKFI’nı da kuracaklarını, bu vakfın kurucularının Sinop’un önde gelen kanaat önderlerinden oluşacağını belirterek daha sonra özetle şunları söyledi:

“SİAD’ın ilk kurucusu değerli Basri Kuruoğlu’na minnet ve şükran duygularımla teşekkür ederken, bu Derneğin Genel Başkanı olmaktan da gurur duyuyorum. Dernekleri, İstanbul’daki Sinop’lular için bir üniversite olarak düşünüyorum. Dernek çalışmalarımızı Sinop sevdası ve Sinop samimiyeti içerisinde sürdürüyoruz. Bizi bir çatı altında toplayan, bu Cennet gibi güzel kent olan Sinop’lu olmaktır. Allah bu makamları bizlere nasip etmiş; biz de egolardan ve ben demekten vazgeçmeliyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize her konuda destek olmalıyız. Çalışmalarımızın ve sosyal projelerimizin artık meyvelerini vermesi lazım. Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla beraber çalışmalarımızı başarı ile sürdürüyoruz. Artık, İstanbul’da bir Sinop’lular Vakfı’nın kurulma zamanı geldi. Vakıflar kurulduğunda devletin birçok imkanını kullanıyor ve ayrıca bir de daha değişik itibarları oluyor. 30 yılı aşkın İstanbul’da örgüt kurmuşuz ama aynı yere, aynı hedefe odaklanamıyoruz. O nedenle bütün Sinop’luların desteğini istiyoruz” dedi.

Sinop’lu işadamlarına da seslenen SİAD Genel Başkanı Rafet Orhan,  Sinop Atatürk Caddesi üzerinde Belediye karşısında yeni açılan SİAD Sinop şubesine Sinop’lu işadamlarının sahip çıkmasını beklediklerini belirterek, “Burası bizim değil, Sinop’taki işadamlarının ofisi olacak” diyerek, daha sonra basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı.

Toplantı sonunda hep birlikte Sinop Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Belediye karşısındaki SİAD Sinop Şubesi binasına gidilerek açılışı gerçekleştirildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.

Haber: Hikmet Kurada / Sinop

SİAD SİNOP BASINI İLE BULUŞTU

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.