Dolar 32,3390
Euro 35,1195
Altın 2.238,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

SARISOY “KAYIPLARIMIZ İÇİN BABAÇAY’DA ANIT YAPILMALI”

Ayancık kayıpları için anıt talebi

SARISOY “KAYIPLARIMIZ İÇİN BABAÇAY’DA ANIT YAPILMALI”
Hayrettin Kaya
7 Ekim 2021 09:25

Sinop İl Genel Meclisi’nin CHP’li Ayancık İl Genel Meclisi üyesi Ozan Sarısoy, ilçede meydana gelen sel felaketi sırasında hayatını kaybedenler için ilçede anıt yapılmasını önerdi.

Aslan Özdemir

Sinop İl Genel Meclisi Ekim ayı son oturumunda gündem dışı söz alan CHP’li Ayancık İl Genel Meclisi üyesi Ozan Sarısoy, 3 ayrı konuda meclise teklif sundu. Sarısoy konuşmasında; Ayancık’ta meydana gelen sel felaketi sırasında hayatını kaybedenler için ilçede anıt yapılması başta olmak üzere, ilçedeki şehitlik anıtında Ayancıklı 15 Temmuz Şehidi Ömer Can Açıkgöz’ün isminin yer alması ve sel felaketi ardından bölgede çalışan Özel İdare şirket elemanlarına ikramiye verilmesini talep etti.

KAYIPLARIMIZ İÇİN BABAÇAY’DA ANIT YAPILMALI
Sarısoy konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İlçemizde yaşanan büyük sel felaketi ardından kayıplarımızın sayısı 16 kişi. Bildiğiniz üzere 10 kişinin cenazesine ulaşıldı, ancak 6’sı henüz bulunamadı. Bu vatandaşlarımızın aileleri tabi ki herkesten daha fazla üzülüyor. Özel İdaremiz, meclisimiz, ya da Sinop Valiliği tarafından kaybettiğimiz bu 16 vatandaşımızın isimlerinin yer aldığı bir anıt yapılsın istiyoruz. Sel felaketinde can kayıplarımızın olduğu Babaçay köyüne bir anıt, bir kaide yapılmasını talep ediyoruz.

ŞEHİT ÖMER CAN AÇIKGÖZ’ÜN İSMİ ŞEHİTLİKTE YER ALMALI
Biliyorsunuz her ilde, ilçede şehitler anıtı var. Biz belirli günlerde o anıtların başına giderek anma programları icra ediyoruz ve devlet törenleri yapılıyor. Ayancık’ta bulunan şehitliğimiz de de Osmanlı-Rus savaşından alın, 1. Dünya Savaşına, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ve iç güvenlik harekatına kadar birçok noktada şehit olan vatan evlatlarının isimleri yazıyor. Ancak 15 Temmuz kalkışmasında şehit olan Ayancık Büyükdüz köyünden hukuk fakültesi öğrencisi Ömer Can Açıkgöz kardeşimizin maalesef ismi o anıtta yazmıyor. Bu şehidimizin isminin Ayancık Şehitler Anıtında yer almasını istiyoruz.

SEL BÖLGESİNDE ÇALIŞAN ŞİRKET ELAMANLARINA İKRAMİYE ÖNERİSİ
Ayancık’a sel felaketi ardından çeşitli ilçelerden gelerek günlerce canla başla hizmet eden Özel İdare personeli arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız canla-başla, gece-gündüz, 7/24 mesai mefhumu gözetmeden Ayancık’ın köylerinde ailelerinden uzakta çalıştılar. Ama takdir edersiniz ki, Özel İdare personelinin hepsi kadrolu değil ve hepsi aynı maaşı almıyor. Bunun içerisinde şirket elemanlarımız da var. Bu arkadaşlarımız aynı kadrolular gibi çalıştılar. Aldıkları maaş diğerlerine göre çok düşük. Şirket elemanlarının burada bir mağduriyeti söz konusu. Bu işçilerimize takdirname, teşekkür belgesi yerine bir maaş ikramiye ve takdir zammı, prim verilmeli. Meclise bununla ilgili resmi soru önergesi veriyorum. Önümüz şu anda kış. Bu insanların aileleri, çoluk-çocukları var ve okullar açıldı. Kış masraflarını hepimiz biliyoruz. Kağıt parçası vereceğimize, şirket elemanlarının mağduriyetlerinin giderilmesini teklif ediyorum”.

SARISOY "KAYIPLARIMIZ İÇİN BABAÇAY'DA ANIT YAPILMALI"

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.