Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Yağmurlu
Sinop
23°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C

Paniğe Kapılmayın!

Sinop’ta kurulan Haber Alma ve Yayma İkaz Alarm (Siren) Sistemleri’nin deneme yayınları yapılacağı için belli aralıklarla Sinop il ve ilçelerinde siren sesleri duyulacak.

Paniğe Kapılmayın!
18 Eylül 2021 11:46

Sinop’ta kurulan Haber Alma ve Yayma İkaz Alarm (Siren) Sistemleri’nin deneme yayınları yapılacağı için belli aralıklarla Sinop il ve ilçelerinde siren sesleri duyulacak.

Sinop’ta kurulan siren sisteminin deneme yayınları için 18-21 Eylül tarihleri arasında sesli anonslar ve muhtelif sirenler çaldırılarak yapılacaktır. Lütfen telaşe kapılıp panik yapmayın.

AFAD mesaj sistemi ile vatandaşları çalan siren seslerinde paniğe kapılmamaları için bilgilendirme mesajı yolladı.

AFAD Başkan Yardımcısı İsmail  Palakoğlu; “Gerek afetsellik açısından gerekse jeopolitik konumu itibariyle ülkemizde bu sistemlerin devamlı çalışır halde tutulması son derece önemlidir. Günümüz teknolojisine uygun bir şekilde oluşturulan ve ilk prototip sistemi Zonguldak ilimizde 2014 yılında kurulmuştur. Bu sistemin milli imkanlarla üretilmesi şartıyla ASELSAN ile protokol imzalanmıştır. Bu sistemlerin kurulumunda ki önceliğimiz şehirlerimizin stratejik konumu ve kritik tesisler dikkate alınarak yıllara sari olarak ülke çapında yaygınlaştırılması kararlaştırılmıştır. 2020 yılında Suriye sınırındaki Gaziantep, Hatay ve Kilis illerimizde siren sistemleri kurularak işletmeye alınmıştır. İkinci olarak Kırklareli, Iğdır ve Sinop il ve ilçelerimize kurulum yapılacaktır. Sinop’ta kurulacak sistemle ilgili Kurumlarınızda yapılacak çalışmalarda, AFAD ve ASELSAN ekiplerine gerekli kolaylığın sağlaması büyük önem arz etmektedir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.