Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

ORMAN KÖYLÜMÜZÜN GÜCÜNE GÜÇ KATTIK

Ayancık’ta Orman-Köy İlişkileri (ORKÖY) Projesi kapsamında 13 köyde 2020 yılında 4 milyon 70 bin lira tutarında toplan 37 adet ORKÖY traktör kredi desteği kullandırıldı. 

ORMAN KÖYLÜMÜZÜN GÜCÜNE GÜÇ KATTIK
11 Aralık 2020 16:55

Ayancık’ta Orman-Köy İlişkileri (ORKÖY) Projesi kapsamında 13 köyde 2020 yılında 4 milyon 70 bin lira tutarında toplan 37 adet ORKÖY traktör kredi desteği kullandırıldı.

Ormancılık faaliyetlerinin çok yoğun olduğu Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü dahilindeki 13 köyde, 2020 yılında 37 adet ORKÖY traktör kredi desteği verilerek, köylünün üretim gücü artırıldı.

Bu kapsamda toplam; 4 milyon 70 bin liralık düşük faizli ORKÖY kredi desteğinin 840 bin lirası hibe olarak verildi. Bu sayede yöredeki orman köylülerinin, ormancılık faaliyetlerinde kullanmış oldukları üretim araçları, modernize edilerek etkin ve verimli çalışmaları sağlandı.

Kredi kullandırılan hak sahibi köylüler, uygulamanın kendilerine büyük bir güç verdiğini, devletin her zaman olduğu gibi yanlarında olduğunu hissettiklerini ve bu traktörlerle yapacakları üretim çalışmalarını, daha hızlı ve daha ekonomik aynı zamanda daha güvenli bir şekilde yapacaklarını dile getirerek emeği geçen devlet yetkililerine teşekkürlerini ifade ettiler.

ORMAN KÖYLÜMÜZÜN GÜCÜNE GÜÇ KATTIK ORMAN KÖYLÜMÜZÜN GÜCÜNE GÜÇ KATTIK ORMAN KÖYLÜMÜZÜN GÜCÜNE GÜÇ KATTIK ORMAN KÖYLÜMÜZÜN GÜCÜNE GÜÇ KATTIK

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.