Dolar 32,3355
Euro 35,1734
Altın 2.241,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Okumanın Yaşı Yoktur!

 ‘GENÇLERE TAVSİYEM:  HAYALLERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN!…’

Okumanın Yaşı Yoktur!
Hayrettin Kaya
15 Eylül 2020 13:33

İlçemiz Ayancık doğumlu müzisyen Emin ŞENTÜRK 58 yaşında üniversite sınavına girerek TYT’de aldığı puanla Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Müziği Bölümü’nün açtığı özel yetenek sınavını kazanarak bu bölüme yerleşti.

Aslan Özdemir

Üniversiteye kaydını yaptırdığı bu günlerde yıllardır hayalinin lisans düzeyinde müzik bölümünü okumak olduğunu ve bunun için ilk adımı attığını belirten Emin ŞENTÜRK duygularını bizimle paylaştı.

Şentürk “-Çocukluğumdan beri müziğe karşı hep ilgim ve alakam oldu. 10 yaşımda bağlamayla tanıştım. 15 yaşımda müzikle ilgili işler yapmaya başladım.

Liseden mezun olduğum yıl üniversite sınavına girdim ve çok az bir puanla kaçırdım. Sonra Sinop’a gittim ve kendime ait bir müzik dershanesi açarak üç yıl bu şekilde çalıştım. Bu dönemde kuruluşunda benim de bulunduğum Sinop Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Topluluğu olarak Van’da ilimizi temsilen Türkiye ikinciliğimiz oldu.

1989 ‘da yurt dışı bağlantılarım oldu, yurtdışına gittim. 10 yıl Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde müzisyenlik yaptıktan sonra memleketime dönerek ilçemiz, Ayancık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde bağlama kursu eğitmenliği faaliyetlerinde bulundum.

2007’de Ordu’ya ikamet ederek oraya yerleştim. Orada da çeşitli kurumlarda bağlama kursları verdim. Birçok farklı dernekte koro ve solo çalışmalarına katıldım. 2019 yazında sözü ve müziği kendime ait AYANCIK GÜZELLEMESİ adında güzel ilçemiz Ayancık’ımızı tanıtan bir çalışmam oldu.

Tüm bunları yaparken aklımın bir köşesinde müzik alanında lisans yapma düşüncemi diri tutarak birkaç kez üniversite sınavına girdim. Bu sene girdiğim YKS sınavından aldığım TYT puanıyla Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Müziği Bölümü’nün açtığı özel yetenek sınavına başvuru yapmak nasip oldu çok şükür. Enstrüman (bağlama) çalma ve türkü söyleme üzerine iki bölümlü değerlendirme sınavını başarıyla geçtim.

Sonuç olarak;  hem içimde liseden ukde kalan hem de yıllardır meslek olarak icra ettiğim müzik alanında lisans eğitimimi tamamlamak için Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Müziği Bölümü’ne kaydımı yaptırdım.

Biraz heyecanlıyım, evet, sevinçliyim ve mutluyum!…

Son olarak gençlere şöyle demek istiyorum: Hayallerinizden vazgeçmeyin ve hayallerinizi gerçekleştirmek için hiçbir şeyden yılmayın.”  dedi. Türkan KARABAŞ

YORUMLAR

  1. Celal dedi ki:

    Tertibim Emin şentürk azminizi tebrik eder.basarilar dilerim.celal