Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Masalımtırak Hikayeler (Küçük yazar Azra ÇETİN)

28 Kasım 2019 16:49

Bu haftaki yazımda sizlere çok mutlu olduğum bir olaydan bahsedeceğim.

Bu haftaki yazımda sizlere çok mutlu olduğum bir olaydan bahsedeceğim. Olayda iki kahraman var; biri uzun yıllardır tanıdığım dostum, kardeşim, meslektaşım uzman sınıf öğretmeni Erhan ÇELEM… baş kahramanım Fatih İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Azra ÇETİN…. Azra ÇETİN şu ana kadar tanıdığım en genç yazar. Henüz 11 yaşında “Masalım tırak Hikayeler” kitabında “Aile Sevgisi” başlıklı hikayesi ve iki resimiyle yer almış bir yazar.

Hayrettin Kaya

Ayancık Fatih İlkokulu Uzman Sınıf öğretmeni Erha ÇELEM 4. Sınıf öğrencisi Azra ÇETİN’ in yeteneğini ve bu konudaki becerisini ön plana çıkarmak için: Yenilikçi-araştıran-geliştiren eğitimciler derneğinin ulusal çaplı başlattığı, çocuktan çocuğa hikayeler ve annelerden çocuklara hikayeler etkinliğinde, “Aile Sevgisi” adlı hikayesini proje değerlendirme komisyonuna gönderdi. Komisyonda beğeni kazanan eseri 30 farklı yazarın hikayelerinden oluşan “Masalımtırak Hikayeler” kitabında yer almıştır. Bizlere bu gururu yaşatan öğretmenimizi ve öğrencimizi kutluyorum.

Azra kızımız yüreğinden gelen kelimeler eşliğinde yazdığı hikayesiyle okurlarının karşısına çıkmış. Yaşanmışlığın tüm güzelliklerine dair tertemiz kalbinin eşliğinde yazılan satırlarını okudukça onunla anısını yaşayacaksınız. Eğitim ve öğretim dört duvar arasında yapılan ve ders kitaplarıyla sınırlandırılan bir süreç değildir. Bunun çok daha ötesindedir. İletişimin ve teknolojik imkanlarının bu denli geliştiği bu çağda eğitime farklı bakış açıları getirmeliyiz. Kısacası farkındalik oluşturulmalıdır. Erhan öğretmenimin rehberlik ederek Azra kızımızın ortaya çıkardığı bu çalışma güzel bir örnektir. Her ikisini de kutluyorum. Bu gibi çalışmalar diğer okullara da yayılmasını temenni ediyorum.

Hani diyorum ya; “Yazmak ölümün elinden bir şeyler kurtarmaktır.” İnsanlar yaşarken anılarını biriktirirler… Yaşam; anlar ve anılardan ibarettir. İnsan ölürse anılarda ölürler. Ancak yazarsanız siz ölseniz bile onlar yaşamaya devam ederler. Çok okumalıyız ve okuduklarımızdan yeni yeni hayaller kurulmalı, hayallerimizin hayatımızın bir parçası olarak görmeli ve onların gerçekleşmesi için çalışmalıyız. Küçük yazarımız sanatçı adına yolunda ilk adımını atmış. Sanat kimsenin görmediğini görmek kimsenin duymadığını duymak, kimsenin dokunamadığını dokunmak, kimsenin hayal edemediğini hayal etmektir. Sanat aslında insanın kendi içinde dünyayı keşfetmektir. Her şeyin güzelini bulmaktır. İşte geleceğimiz olan çocuklarımızdan Azra ÇETİN neden Ömer Seyfettin, Halide Edip’in ve tarihimizin yetiştirdiği altın şahsiyetlerden olmasın. Başladığı bu yolculukta dünyayı sadece aklıyla değil, ruhuyla ve kalbiyle görecek… Bu gün küçükte olsa önemli bir adım atmıştır.

Yazarlık aslında ağır bir işçiliktir. Öyle “duygularımı bilinç akışı ile dökeyim, aklıma ne gelirse yazayım, manaya okura bırakayım” demekle olmuyor. Yazmak, mantıklı bir şekilde kurgulanması, ayrıntıları doğru yerlerde vererek ya da saklayarak heyecan yaratma sanatıdır. Meslektaşım Erhan Çelem konuyu anlatıp “teşekkür ziyareti için belediye başkanımız Hayrettin Kaya’ya gideceğiz yanımızda olur musunuz” söylemi üzerine “onur duyarım” demiştim. 27 Kasım 2019 Salı günü saat 11.00’de makamda olduk.

Ayancık Belediye başkanımız Hayrettin Kaya “Masalımtırak Hikayeler” kitabını, ilçemiz ilkokullarındaki tüm öğrencilere kitapların ücretsiz dağılımını sağlamış. Eğitim ve kültüre yaptıkları bu katkıdan dolayı bir kez daha başkanımızı kutluyorum. Bu ziyarette Azra kızımızı kitabını imzalayarak sayın başkana teşekkür etti. Beni de bu ortamda yanlarına almalarından dolayı mutluluğumu ifade etmek istiyorum.

Ne yazayım; Erhan Çelem’i bu yavrularımızı “Kitap kuma yazma sevgisini aşılamak ve geliştirmek için güzel bir örnek teşkil ettiğinden “kutluyorum.. Belediye Başkanımız sayın Hayrettin Kaya’nın bu eseri ilçemizdeki ilkokul öğrencilerini buluşturma katkılarına sonsuz teşekkürler. Güzel kızımız küçük yazarımız Azra Çetin’e “Kalemin tükenmesin, okurun bol olsun” dileklerimle başarılar diliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.