Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

KUMAR BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ

Yeşilay Sinop şubesi ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen seminer programlarında bu ayın konusu kumar bağımlılığıydı.

KUMAR BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ
30 Aralık 2019 11:29

Yeşilay Sinop şubesi ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen seminer programlarında bu ayın konusu kumar bağımlılığıydı. Yeşilay formatörü PDR Saadettin SORHAN tarafından verilen seminerde “Yetişkinlerin % 3 ila 5.3 ü kumar oynama davranışı yüzünden hayatlarında problemler yaşamakta oldukları, kumar oynama davranışı üzerinde pek çok faktörün etki ettiği” belirtildi.

Sorhan “Masa oyunları, at yarışı, iddaa, iskambil, spor yarışları, oyun makineleri, piyango, borsa gibi pek çok kumar oynama çeşidi vardır ve  gelişen teknolojiyle beraber her geçen gün farklı bir kumar oynama çeşidi ortaya çıkmaktadır.
Tedavisi var mı
Seminer’de “Toplumları derinden sarsan ve toplumun temeli olan aileyi yıkan bu kötü alışkanlığın etkisi yalnızca o kişiyle sınırlı olmadığından kumar bağımlılığını bir halk sağlığı sorunu olarak ele almak gerektiği” üzerinde duran PDR Sorhan “Bu rahatsızlığın tedavisi mümkündür. Kişiye göre düzenlenen tedavi programıyla başarıya ulaşmak mümkündür. Bunun için ilk olarak kumar bağımlılığının (kumar oynayan kimse tarafından) patolojik bir rahatsızlık olduğunun kabul edilmesi zorunludur.” dedi
Yeşilay Sinop Şubesi Başkanı Erkal BOZ yaptığı açıklamada” “Herkesçe bilindiği gibi dünyadaki ve ülkemizdeki en büyük sorunlarının başında bağımlılıklar geliyor. Yeşilay olarak Bağımlılıklar sorununa çözüm üretmek, bağımlı ve yakınlarına umut olmak için, 2016’da hayata geçirdiğimiz YEDAM’larımızın sayısı 2019 sonu itibariyle 40’a ulaştı ve amacımız Türkiye’nin her il merkezinde açmak. Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimizde psikososyal rehabilitasyon desteği tam bir gizlilik içinde ve ücretsiz olarak verilmektedir. Alanında uzman personelimizle yaptığımız çalışanlarımızla bağımlı bireyler ve ailelerinin sorunlarına çare üretmek ve evlerine huzur getirmek için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Psikososyal destek, bağımlılık tedavisinin önemli bir parçası. YEDAM’ın iki önemli farkı var; bilimsel temelli ve sistematik olmamız, bağımlı bireye sahip çıkıyor olmamız.” Dedi.
Bu konuda desteğe ihtiyacı olan kişiler 444 79 75 numaralı danışma hattından YEDAM’I arayabilecekleri söyleyen BOZ, açıklamalarına şöyle devam etti “Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nde gerçekleştirilen başvurular kapsamındaki tüm süreçler gizlilik esasına göre yapılıyor. Arama aşamasından başlayarak, yüz yüze iletişim aşamasına kadar gerçekleştirilen görüşmelerin bilgileri kimseyle hiçbir suretle paylaşılmazken, danışanın siciline işlenmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu olmuyor.”

KUMAR BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ

KUMAR BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.