Dolar 32,4468
Euro 34,7861
Altın 2.441,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Kıskançlık Davranış Bozukluklarına Neden Olabiliyor!

Başlıca ilişkilerde en büyük düşman olarak belirtilmekte olan kıskançlık probleminin davranış bozukluklarına yol araladığını dile getiren Psikiyatrist/ Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, “Kıskançlık probleminin hangi durumlara kadar normal, nereden sonra sıkıntı içerikli bir durum olacağını anlamak gerekmektedir. Kıskançlık doğuştan gelmekte olan bir davranış türü değildir” diye belirterek duygu probleminin çözümü üzerine bilgilerde bulundu..

Kıskançlık Davranış Bozukluklarına Neden Olabiliyor!
25 Şubat 2016 23:51

Başlıca ilişkilerde en büyük düşman olarak belirtilmekte olan kıskançlık probleminin davranış bozukluklarına yol araladığını dile getiren Psikiyatrist/ Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, “Kıskançlık probleminin hangi durumlara kadar normal, nereden sonra sıkıntı içerikli bir durum olacağını anlamak gerekmektedir. Kıskançlık doğuştan gelmekte olan bir davranış türü değildir” diye belirterek duygu probleminin çözümü üzerine bilgilerde bulundu.

Çiftler arasında en büyük sorunlar arasında kıskançlığın yer aldığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, “Kıskançlığın bazen sonuçları şiddete, cinayete kadar varabilmektedir. Kıskançlığın nereye kadar normal, nereden sonra sorunlu bir durum olduğunu anlamak gerekir.

Kıskançlık doğuştan gelen bir davranış değildir. Yaşamımızın başlamasıyla bir şeyleri paylaşmaya başlarız. Gördüğümüz ilginin eksildiğini fark ettiğimiz zaman kıskançlığımız yani haset başlar. Kıskançlık duygusu 2-3 yaşlarında gelişmeye başlar. Yaşamın ilk yıllarındaki kıskançlığın nedeni daha çok sevginin paylaşılması nedeniyle olur. Babayı anneyle paylaşmak ya da anneyi babayla paylaşmak ilk kıskançlıktır. Sonrasında kardeş dünyaya gelir bu kez kardeşle anne ya da babanın sevgisini paylaşmak kıskançlık duygularını başlatır. Hatta kardeş kıskançlığı yaşam boyu sürebilmektedir” dedi.

Kıskançlığın doğuştan gelen bir davranış olmadığını ergenlikle başlayan ve yaşlılığa kadar uzanan süreçte devam ettiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, “Sevgili ya da eş kıskanılmaya başlanır. Kıskançlık, karşı cinsle ilişkilerde doğal karşılanan bir durumdur. Hiç kıskanmamak nadiren olabilir. Ancak bunu birçok kişi sevginin, aşkın olmaması olarak yorumlayabilir.

Gerçekten de hiç kıskançlığın olmadığı ilişkilerin bir kısmında, kişinin eşine-sevgilisine ilgisinin olmaması gözlemlenebilir. Kıskançlığın nereye kadar normal karşılanması gerektiği, her zaman tartışılmıştır. Kadında da erkekte de aşırı kıskançlık hayatı yaşanmaz kılar. Bunu bir davranış bozukluğu olarak değerlendirebiliriz” ifadelerini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.