Dolar 32,3237
Euro 35,0903
Altın 2.300,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Kestanenin Kilosu 25TL

Türkiye’nin önemli kestane üretim alanlarından Ayancık ve Erfelek’te üreticiler, bu sezon oluşan yüksek rekolte ve fiyatlardan memnun.

Kestanenin Kilosu 25TL
Aslan Özdemir
28 Eylül 2018 12:53

Türkiye’nin önemli kestane üretim alanlarından Ayancık ve Erfelek’te üreticiler, bu sezon oluşan yüksek rekolte ve fiyatlardan memnun.

Hayrettin Kaya

Ayancık ve Erfelek’te geçen yıl yaklaşık 150 ton olan kestane rekoltesinin bu yıl 350 ton civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, gazetecilere kestane üreticilerinin meşakkatli bir çalışmanın ardından ürünlerini pazara indirmeye başladıklarını söyledi.

Vatandaşların sezonun ilk kestanelerine yoğun talep gösterdiklerini vurgulayan Koca, en kaliteli kestanenin kilogramının 25 liradan satıldığını dile getirdi.

Koca, üreticilerin sezon başı olması dolayısıyla hem fiyat hem de satıştan memnun olduklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Hasadı biten üreticilerimiz kestanelerini Sinop’un yanı sıra farklı kentlerde satışa sunmaya başladı. Özellikle gurbetten gelen vatandaşlarımız kısa sürede hasadı tamamlayarak ürünlerini satmak istiyor. Hal böyle olunca kestane pazara erken giriş yapmış oldu. Vatandaşlarımız fiyatı uygun bulmuş olacak ki şu an satışlar gayet iyi. Geçen yıla oranla kestane rekoltesinde önemli artış söz konusu. Hem rekoltenin yüksek olması hem de fiyatların 25 lira seviyesine kadar çıkması üreticimizi mutlu etti.” Havaların biraz daha soğumasıyla fiyatların yükseleceğini öngördüklerini belirten Koca, “Çünkü kestane kış akşamlarının vazgeçilmezidir. Talep arttıkça fiyat yükselecektir” dedi.

Kestanenin Kilosu 25TL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.