Dolar 32,6082
Euro 34,7866
Altın 2.492,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Kentine Güvenen Kentler Buluşması

30 Mayıs 2013 17:10

Erdoğan Erkaymaz

Kentine Güvenen Kentler Buluşması, eğlendirici, bilgilendirici, pek çok aktiviteyle sosyal demokrat belediyeciliğinin hizmet anlayışı, vizyonunu tanıtmayı amaçlıyor. Buluşmada sadece seçim döneminde yapılan hizmet ve projeler değil, sosyal demokrat belediyeceliğin geçmişte başardığı ilkler ve geleceğe aktardığı vizyonu da görücüye çıkartıyorlar.

Fuarda kentsel gelişim, çevre, sağlık, kültür-sanat, spor, sosyal hizmetler, çocuk, gençlik ve e-belediye hizmetleri olmak üzere 8 anabaşlıkta yapılan ve yapılacak olan çalışmalar anlatılacak. Sosyal demokrat belediyeler proje ve hizmet tanıtım günleri 29 Mayıs-2 Haziran tarihleri arası CnrExpo Fuar Merkezinde görücüye çıktı. Bu buluşma açılışında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir, Eskişehir, Antalya, Mersin, Aydın, Ordu, Çanakkale, Giresun, Edirne, Artvin, Muğla, Kırklareli, Tekirdağ ve Sinop'un örnek kentler olduğunu ve bu illere gittiğimizde daha kente girerken mutlaka bu belediyeyi CHP'li belediye başkanı yönetiyor diye aklımıza gelir. Çünkü kente ayak bastığınızda özgürlüğü görüyorsunuz. Onlar birer kahramandırlar. Bütün baskılara rağmen görevlerini yapıyorlar.

İzmir Belediyesi'nin metro çalışması bu fuarda öne çıktı. Kocaoğlu'nun başarısı rakamlarla açıklandı. Örneklemede İstanbul Belediyesi'nin başlayıp daha sonra Ulaştırma Bakanlığı'na devrettiği metronun kilometresinin 141 milyona yapıldığı, buna rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi aynı metronun kilometresini 56 milyona yapması, Kocaoğlu'nun kentlisine ve kendisine güvendiğini, kentlilere hesap vermeyi namuslu bir görev kabul ettiği konuşuldu. 

Bu fuarda buluşmada; kent yönetimi kendilerini anlatıyorlar, birbirlerinden bilgi alışverişinde bulunuyorlar, gelişmelerini sağlamak adına yapılan örnek projelerde birbirlerine yardımcı oluyorlar. Bu projeleri gören katılımcılar; daha olumlu ve ilginç önerileri de kendi kentleri için değerlendirme imkanı buluyorlar. Belediyelerin halkla bütünleşerek önce insan odaklı çalışma adına da olumlu olduğunu düşünüyorum.

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla geliştirilen muhteşem projelerin ilk defa tanıtılacağı "Kentine Güvenen Kentler Buluşması"nda tüm belediye hizmetlerine dair uygulamalı sunumlar yapılarak katılımcıların gerçeğe çok yakın kentsimülasyonu içinde sosyal demokrat belediyeciliği yaşaması sağlanmaktadır. 

Sosyal demokrat belediyeciliğin bir görüşü ve uygulaması da "Hizmeti alan bedelini öder anlayışı yerine insan odaklı toplumcu belediyecilik ilkesi önde tutulmaktadır." Sosyal demokrat ilkesiyle hareket eden belediyeler hizmetlerinde kar amacı gütmez. Bu fuarda CHP'li belediyeler hayal satmadıklarını gerçekleştirdiklerini ortaya koydular. 

Sonuçta bu anlayıştaki belediyelerin yaşadığı kentte kente karşı sorumlulukları olanlar; insanı temel alan, kültür ve sanata karşı saygılı, demokrasi ve katılımcılığı içine sindirmiş, belediyeleri; sömürü düzeninin, "gericiliğin" ve "tarikatların" oyun alanı olmaktan çıkararak yerel yönetimlerin iş başına gelmesi için, enerjilerini bir araya getirip bu konuda da toplumu aydınlatma çalışmaları içersindedirler. 

Kent yaşayanlarının farklılıkları zenginliklerimizdir sözüyle yola çıkan belediyeler; kul hakkı yemeden, kaynakları etkin kullanan, gece gündüz çalışan, kentine güvenenlerin buluştuğu CHP'nin sosyal demokrat belediyeciliğinin anlatıldığı fuar "Kentine Güvenen Kentler Buluşması"nı destekliyor, emeği geçenleri de kutluyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.