Dolar 32,5875
Euro 34,8655
Altın 2.496,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Kasabamızın Sevimlileri

16 Mart 2017 17:42

Denizhan – Oğuzhan YILDIZ Kardeşler

Denizhan – Oğuzhan YILDIZ Kardeşler

Metropollerden çok kasabalarda yaşamına devam etmek oradaki saf ve temiz insanları tanımak ve dünyamızın o kadar kirlenmesine rağmen bu kasabalarda hala her şeyin temiz kaldığını görmek, insanlara karşı kaybedilen güveni yeniden yerine gelmesine sebep oluyor. Nereden mi bahsediyorum? Tabii ki; Ayancık ilçemden… Bir yabancı gelse kasabamıza çok sıcak karşılanır. İkram da bulunulur. Hatta evlerini açarlar. İsteğim o dur ki kasabamızın bu güzel insanlar ve yetiştireceği nesillerde bu geleneği devam ettirirler.
Geçmiş yazılarımda “Kasabamızın Güzel İnsanları” başlığı altında insanlarımızdan bahsetmiştim. Yazdığım insanlarımızın hiçbirinde “beni yazar mısın?” dememişti. Ama iki güzel ve sevimli kardeşin “Bizi yazmasın selamımızı keseriz.” benzerinde tehdit edince yazmak zorunda kaldık. İşin gerçeği  çok önce yapmalıydım bu güzel sevimli kardeşlerimi… Kimler mi? Denizhan – Oğuzhan Yıldız Kardeşler.
Denizhan; saygı ve sevgi dolu, samimi, gün boyu herkesin işine yardım etmeye çalışan sıkı “Galatasaray” taraftarıdır. Onu bisikletsiz zor görürsünüz. Şimdilerde bisikletin arkasına römork da yaptırdı.  Pazardan ve marketten alışveriş yapanlara yardımcı olur,  gönüllerden ne koparsa verildiğinde kabul eder Yoksa bir şey istemezler. Bizim de haftalık çıkan gazetemizi de dağıtırlar. (Tehdit de; Beni yazmazsan gazeteleri dağıtmam olmuştur.) Çocuksu görünürlülüğüne bakılmasın 36 yaşında olup ortaokul mezunu ve askerliğini de Çanakkale’de yapmıştır. Günlük yaşar kazandığını yer, Yarına Allah kerim… Bir de her görüşmesinde dostlarla tokalaşıp elinizi kurtaramazsınız.

Oğuzhan YILDIZ da sevgi insanıdır. Hemen yanınıza sokulur sessiz sakin oturur. Sakinliğini Fenerbahçe aleyhine laf ederseniz bozulur. İş dışında genellikle Fenerbahçe forması  (Alex) ve eşofmanla gezer. Belediye Temizlik Müdürlüğü bünyesinde çalışır. Denizhan gibi parasını bitirmez, çok sevdiği annesine teslim eder, ondan harçlık alır. Onun da çocuksu görünümü yanıltmasın 34 yaşında olup askerliğini Tekirdağ’da yapmış, ortaokul mezunudur. Bu sevgi dolu güzel kardeşlerimiz kasabamızın rengidir.  Çok sevgili anneleriyle sağlıklı, mutlu, uzun yıllar diliyorum. Sanırım bu yazıdan sonra beni tehdit etmezler. Bu Latifeden sonra her ikisini de çok sevdiğimi ifade edeyim. Erdoğan ERKAYMAZ

Kasabamızın Sevimlileri Kasabamızın Sevimlileri

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.