Dolar 32,3363
Euro 35,1725
Altın 2.241,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

“KADRAJIMDAN SİNOP” ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Kadrajımdan Sinop Ulusal Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren fotoğrafların ödül takdimi ve sergisi düzenlenen törenle açıldı.

“KADRAJIMDAN SİNOP” ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI
Hayrettin Kaya
19 Ocak 2022 16:49

Sinop İl Kültür Müdürlüğün sergi salonunda gerçekleştirilen fotoğraf sergisinin açılış törenine Sayın Valimiz Erol Karaömeroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl,  Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay  Ferhat Kuran,  Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Sinop kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Aslan Özdemir

Sinop Valiliği himayelerinde, Sinop İl Özel İdaresi koordinesinde 4 Ağustos 2021 tarihinde başlatılan “Kadrajımdan Sinop” Ulusal Fotoğraf Yarışması dereceye giren fotoğrafların belirlenmesiyle tamamlanmıştı. Yapılan törende 247 yarışmacının 517 fotoğraf ile katıldığı yarışmada, 43 fotoğraf sergide sunulmak üzere hazırlanırken söz konusu fotoğraflardan belirlenen 1. 2. ve 3. seçilen fotoğrafların sahiplerine ödülleri takdim edildi. Yarışmanın Jüri Üyelerine ise protokol üyeleri tarafından plaket takdiminde bulunuldu. Veteriner Hekim  Faruk Şanoğlu tarafından Sinop için yazılan ‘Ey Şehir’ isimli şiir okundu.

Kurdele kesiminin ardından sergiyi gezen Sayın Vali Erol Karaömeroğlu’na ve diğer davetlilere İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl tarafından sergide yer alan fotoğraflar hakkında bilgiler verildi.

Sinoplu vatandaşların beğenisine sunulan 43 fotoğraf  ile düzenlenen sergide konuşan Genel Sekreter Yahya Çınkıl; “Özel İdare olarak, Cennetten bir köşe olan Sinop’umuza diğer hizmet alanlarımızda olduğu gibi, kültür ve turizm  alanında da  değer katmak için durmaksızın çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Özellikle kırsalda, yol ve su gibi altyapı konularında faaliyetlerimizi sürdürürken, turizmde de her geçen gün konumunu güçlendiren ilimizi ön plana çıkaracak kültürel projelere de imza atmaya devam ediyoruz.

Bu minvalde, Sinop’umuzun tanıtımına katkı sağlamak, tarihi ve kültürel güzelliklerini ön plana çıkarmak ve şehrimizin görsel fotoğraf arşivini destekleyerek, geleceğe miras bırakmak amacıyla düzenlediğimiz ‘Kadrajımdan Sinop Ulusal Fotoğraf Yarışması’ vasıtasıyla, hem ilimiz sınırları içerisinde yer alan tüm doğal güzellikleri ön plana çıkartmayı hem de yeni turistik destinasyonları ortaya çıkarmayı hedefliyoruz.

Bu vesileyle; ‘Kadrajımdan Sinop Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın düzenlenmesinde emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımıza, jüri üyelerimize, Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği ile şehrimizin içinden ve il dışından yarışmaya katılan tüm fotoğraf sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.