Dolar 32,6905
Euro 34,8057
Altın 2.506,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Jandarma’da And İçme Töreni Yapıldı

Sinop İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda, 368. Kısa Dönem Erlerin And İçme Töreni gerçekleştirildi.

Jandarma’da And İçme Töreni Yapıldı
25 Ağustos 2017 14:14

Sinop İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda, 368. Kısa Dönem Erlerin And İçme Töreni gerçekleştirildi.

Sinop İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda 368. kısa dönem askerliklerini yapmak üzere bir ay önce gelen erlerin And İçme Töreni, Sinop Valisi Hasan İpek’in Tören Kıtasını selamlamasının ardından, Alay Komutanlığı’ndaki tören alanında Jandarma Yarbay Özgür Kılıç’ın önderliğinde yapıldı.

Törende; kısa dönem erlerden Birhan Hardal askerlik yapmanın sevinciyle duygularını dile getirken, Jandarma Kd. Astsb. Bervi Koç’un da “Kınalı Ali Destanı”nı okuması, törene katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Törende konuşan Sinop İl Jandarma Alay Komutanı Kd. Alb. Halil Altıntaş, Sinop Valisi Hasan İpek’e, protokole, silah arkadaşlarına, kahraman Mehmetçiklere ve onların anne – babalarına hitaben özetle şunları söyledi:

”Bu genç arkadaşlarım; biraz önce Milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı Bayrağımız’ın önünde anne, baba ve yakınlarının huzurunda, silah arkadaşlarıyla omuz  omuza vererek, gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canlarını vereceklerine, namus ve şeref üzerine and içtiler. İçtikleri bu and, Kanun Ordusu Jandarma Genel Komutanlığı’na mensup bir asker olduklarının kabul belgesidir. Sizlerin yetiştirilmesinde emeği geçen ailelerinizi ve tüm personelimi kutluyorum. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınıza, Kanun ve nizamı, doğruluğu ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinize ve yemininize sadık kalacağınıza olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle Andınızın sizlere, ailenize, Jandarma Genel Komutanlığı’na, Milletimiz’e ve Devletimiz’e hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Andınız kutlu olsun” dedi.

Tören sonunda; çeşitli etkinliklerde dereceye giren 368. Kısa dönem erlere ve törene katılan ailelerine, Sinop İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve Sinop Valisi Hasan İpek tarafından sertifikaları ve çeşitli hediyeler verildi.

Haber: Hikmet Kurada – Sinop

Jandarma’da And İçme Töreni Yapıldı

Jandarma’da And İçme Töreni Yapıldı

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.