Dolar 32,5093
Euro 34,9403
Altın 2.433,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

İstihdamı Artıracak Yeni Mesleki Eğitim Modeli

Ayancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat ERGÜL   İlçemizde Mesleki Eğitim Merkezi programının Mesleki Eğitim Merkezi ile birlikte Ayancık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde uygulandığını belirtti.

İstihdamı Artıracak Yeni Mesleki Eğitim Modeli
27 Aralık 2021 12:40

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre istihdamı artıracak yeni mesleki eğitim modeliyle ilgili düzenleme Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan yeni düzenleme ile:

  • Mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin her ay aldıkları asgari ücretin 3’te 1’i kadar ücretinin tamamı (1400 TL) artık devlet tarafından ödenecek.
  • 3’üncü sınıf sonunda kalfa olan öğrencilerin aldıkları ücret, asgari ücretin 3’te birinden asgari ücretin yarısına (2125 TL) yükseltildi. Bu ücretin tamamı da devlet tarafından ödenecek.
  • Ustalık yeterliliğini kazanmış olanlar mesleklerinde en az 10 yıl çalıştıklarını belgelemeleri durumunda Bakanlık tarafından açılan İş Pedagoji Kursu Sınavı’na doğrudan katılabilecek ve başarılı olanlara Usta Öğreticilik belgesi verilebilecek.

İstihdamı artıracak yeni mesleki eğitim modeli ile ilgili Ayancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat ERGÜL, mesleki eğitim merkezi programının okulda verilen teorik eğitim ile işletmelerde uygulanan pratik eğitimin bir bütünlük içerisinde gerçekleştiğini, uygulanan programın bireyleri bir mesleğe hazırlayan, mesleklerinde gelişmelerine olanak sağlayan ve aldıkları eğitimi belgelendirme imkânı sağlayan bir program türü olduğunu ifade etti.

İlçemizde Mesleki Eğitim Merkezi programının Mesleki Eğitim Merkezi ile birlikte Ayancık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde uygulandığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat ERGÜL, ekonomik reform paketindeki mesleki eğitimle ilgili bu adımların hem işveren hem de çalışanlar için cazip bir mekanizma olduğunu, iş gücü piyasasındaki kalifiye eleman sorununun çözüleceğini ve yeni mesleki eğitim modelinin İlçemizdeki genç işsizliğin azaltılması noktasında çok önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.