Dolar 32,3370
Euro 35,2002
Altın 2.247,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

İlçemizdeki ölüm kavşağına jandarmadan bilgilendirme

Ayancık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ilçede bulunan ve her yıl ölümlü kazaların yaşandığı İkisu Kavşağı ile ilgili trafik bilgilendirmesi yaptı.

İlçemizdeki ölüm kavşağına jandarmadan bilgilendirme
Hayrettin Kaya
26 Nisan 2021 14:38

Ayancık Kaymakamlığı tarafından paylaşılan bilgilendirmede jandarma ekipleri görüntülü olarak İkisu Kavşağı’nda araçların uygulaması gereken hareket tarzını anlatıldı. Kazaların önlenmesi adına uyulması gereken kurallar sıralandı.
Ayancık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri trafik bilgilendirmesinde;  “Sayın sürücüler ve ticari araç şöförleri ilimiz Türkeli, Ayancık ve Boyabat ilçelerini birbirine bağlayan İkisu Kavşağı’nda trafik kazaları sonucunda yaralanmalar ve hatta ölümlerin meydana geldiğini üzülerek görmekteyiz. İkisu Kavşağı’mı oluşturan yollara bakıldığında Ayancık istikametinden gelen Sinop Devlet Karayolu, Türkeli istikametinden gelen İnebolu Devlet Karayolu ve son olarak YenikonakSakız istikametinden gelen Boyabat İl Yolu oluşturmaktadır. Böylece 3 yönden trafik akımının olduğu görülmektedir.”
Dikkat edilmesi gereken kurallara ilişkinse, “Ancak durumun böyle olması sürücülerin alıştığı tarzda T forumlu kavşak özelliği anlaşılmamalıdır. Geçiş önceliği kavşakta ana yol levhası ile düzenlenmiştir. Sürücüler kavşak bölgesine yaklaştıklarında ilk olarak araçlarının hızlarını azami 30 kilometre saate düşürmelidir. Türkeli ve Ayancık istikametine devam eden sürücüler ana yol levhasının gereği olarak her iki yolu birbirinin devamı olarak düşünerek kavşakta bekleme yapmadan kontrollü bir şekilde geçişlerini tamamlamalıdırlar. Boyabat ilçesi istikametinden gelen sürücüler ‘dur’ levhasını dikkate alıp kavşak içerisinde araç geçişlerini bekledikten sonra levha ile ana yol olarak belirlenmiş şeride katılmaları gerekmektedir. Ayancık ilçesi istikametinde Boyabat il yoluna geçiş yapmak isteyen sürücüler de aynı hareket tarzını izlemelidirler” denildi.

Aslan Özdemir

Ayancık’taki ölüm kavşağına jandarmadan bilgilendirme

YORUMLAR

  1. Sinoplu dedi ki:

    Lamba takın olsun bitsin