Dolar 32,5607
Euro 34,8793
Altın 2.437,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

İlçemizde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi

İlçemiz Ayancık’ta 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri, 14 Mart 2019 Perşembe günü Akşam Namazı İle Yatsı namazı arası Köprübaşı Camii’ de Mevlit programı ile başladı. 18  Mart 2019 Pazartesi  sabah 10:00’da Ayancık Şehitler Anıtı’na çelenk sunum ile devam etti.

İlçemizde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi
19 Mart 2019 11:13

İlçemiz Ayancık’ta 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri, 14 Mart 2019 Perşembe günü Akşam Namazı İle Yatsı namazı arası Köprübaşı Camii’ de Mevlit programı ile başladı. 18  Mart 2019 Pazartesi  sabah 10:00’da Ayancık Şehitler Anıtı’na çelenk sunum ile devam etti.

 

Ayancık Kaymakamı Abdullah Seçkin Koçak’ın şehit ailelerini selamlamasıyla başlayan programda; İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığı çelenkleri konuldu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının anısına, İstiklal marşımızın okunmasının ardından Jandarma A.S.T. Kıdemli Başçavuş Hasan Kılınç günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Akabinde Ayancık Kültür Merkezi Salon’unda, İnönü Ortaokulu tarafından hazırlanan programa geçildi. Programa, İlçe Kaymakamımız Abdullah Seçkin Koçak, Ayancık Belediye Başkanı Aslan Özdemir ,İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Alper Avcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gürsel Keklik, İlçe Emniyet Müdür V. Hasan Erdi Yaman, Milli Eğitim Müdürü Murat Altındal, İlçe Müftüsü Ömer Ergül, Kamu Kurum ve Kuruluş idari amirleri, şehit yakınları, öğrenciler ve Ayancık halkı Katıldı.

Ayancık Kültür Merkezindeki 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri gününü anma etkinlikleri, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından,  İnönü Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Bülent Çakır’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. Akabinde “Çanakkale” isimli video ile program devam etti. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü konulu düzenlenen şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, eserlerini seslendirdi ve dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Hediyelerin ardından Yenikonak Yatılı Bölge Okulu Müzik Öğretmeni Tuğba KARA yönetiminde, İnönü Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan koro yapıldı. İnönü Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Esin Fatma Helvacı’nın hazırladığı orotoryum ile son buldu.

 

Ayancık Kültür Merkezindeki kutlamalarının ardından Ayancık Belediyesi bu şanlı destanın hangi şartlarda kazanıldığını temsili olarak anlatmak, o günleri hatırlatmak için Cumhuriyet Meydanında “Çanakkale Menüsü” ikramı yaptı.

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü Programı kapsamında düzenlenen program 15.00 da Ayancık MYO Konferans Salonun da yapılan konferans ile sona erdi.

İlçemizde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi İlçemizde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendiİlçemizde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi İlçemizde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendiİlçemizde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi İlçemizde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendiİlçemizde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.