Dolar 32,4550
Euro 34,8072
Altın 2.447,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

İlçemiz Ayancık’ta İstiklal Marşı’nın kabulü kutlandı

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında, Ayancık Meslek Yüksekokulu Salonu’nda program gerçekleştirildi.

İlçemiz Ayancık’ta İstiklal Marşı’nın kabulü kutlandı
11 Mart 2022 18:18

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında, Ayancık Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda program gerçekleştirildi.

Ayancık Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan Programa Ayancık Kaymakamı İsmail Pendik, Belediye Başkanvekili Cihan ÖZKAYA ile çeşitli kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından, İlçe çapında okul öncesi ve ilkokullar arası İstiklâl Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması ile ortaokullar ve liseler arası düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Günün anlam ve önemi ile ilgili video gösteriminin akabinde eğitimci yazar Hasan YİĞİT tarafından “Milli Marşımızın Yazılış Ruhu ve Süreci” konulu söyleşi gerçekleştirildi.
Kaymakam PENDİK, programda yaptığı konuşmasında “Âkif’in Safahat’ına almadığı ve milletimize mâl ettiği İstiklâl Marşı’mızın, milletimizin meclisinde kabulünün 101. yıldönümünü idrak etmenin kıvancını yaşıyoruz. Aradan geçen her bir yılda İstiklal Marşı’mızın her bir dizesinin manasını daha da derinden hissediyoruz. ‘Korkma!’ nidasıyla başlayan İstiklâl Marşı’mızdan aldığımız manevî güç yolumuzu aydınlatıyor ve ‘Asım’ın nesli’ idealimize siz gençlerimizle günden güne yaklaşıyoruz. Sizlerin iman dolu göğsü vatan ve millet aşkı ile çarptıkça Âkif’in duası üzere Allah bu memlekete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmayacaktır.” dedi.
İlçe Kaymakamı İsmail PENDİK’in, eğitimci yazar Hasan YİĞİT’e çiçek takdiminin ardından program sona erdi. Haber-Foto; Kaan AKYOL
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.