Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

İL ÖZEL İDARESİ 277 KİLOMETRE İLE KÖYDES PROGRAMINDAKİ HEDEFİ AŞTI

Sinop İl Özel İdaresi, KÖYDES projesi kapsamında Sinop ve ilçelerin tamamında başlattığı asfaltlama çalışmalarında, planlananın çok üstünde başarılı bir performans ortaya koydu.

İL ÖZEL İDARESİ 277 KİLOMETRE İLE KÖYDES PROGRAMINDAKİ HEDEFİ AŞTI
Aslan Özdemir
27 Ekim 2020 14:22

Sinop İl Özel İdaresi, KÖYDES projesi kapsamında Sinop ve ilçelerin tamamında başlattığı asfaltlama çalışmalarında, planlananın çok üstünde başarılı bir performans ortaya koydu. KÖYDES projesi ile il genelinde 120 kilometrelik köy yolunun asfaltlanması hedeflenirken, uygulanan ek programlar sayesinde bu rakam 277 kilometreye ulaştı.

Hayrettin Kaya

Sinop’ta altyapısı tamamlanmış asfaltsız yol bırakmama hedefiyle çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresi, Sinop merkez ve ilçelere bağlı köylerde başlattığı asfaltlama seferberliğinde önemli bir mesafe kat etti.

Yaz sezonundan itibaren çok sayıda personel ve iş makinesiyle birlikte köylerdeki birçok noktada yol asfaltlama, bakım ve onarım faaliyeti yürüten Özel İdare, KÖYDES programı kapsamında belirlenen 120 kilometrelik asfaltlama hedefini ek programlar uygulayarak 277 kilometreye çıkardı ve başarıyla tamamladı. Böylece merkezi yerleşim yerlerinin yanı sıra pek çok ücra noktadaki köy yolları da asfaltlanmış oldu.

GENEL SEKRETER ÇINKIL HEM ÇALIŞMALARI TAKİP ETTİ, HEM VATANDAŞALARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Sathi kaplama çalışmalarının her aşamasında sahada olan ve gittiği her köyde bölge halkı ile bir araya gelen Genel Sekreter Yahya Çınkıl, kendisine iletilen talep ve sorunları dinleyerek köylerin acil ihtiyaçlarını yerinde tespit etti.

Özel İdare personelinin büyük bir seferberlik ruhu ile asfaltlama sezonunu başarıyla sürdürdüğünü dile getiren Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, köy ayrımı yapmaksızın Sinop’un her yanına aynı kalitede hizmeti götürmeyi hedeflediklerini belirtti.

SENEYE ÇOK DAHA BÜYÜK BİR REKORA İMZA ATACAĞIZ

COVID-19 Pandemisi’nden kaynaklı olumsuzluklara rağmen ekip ruhuyla 120 kilometrelik asfaltlama hedefini 277 kilometreye çıkardıklarını belirten Genel Sekreter Çınkıl, “Bütün vatandaşlarımızın çok daha güvenli ve konforlu yollardan faydalanması, yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi için artan bir tempoyla çalıştık. Bundan sonraki çalışmalarımızda da aynı hedefi gözeteceğiz. Sinop’ta asfaltlanmamış yol kalmayana dek çalışacağız” dedi.

Seneye daha büyük bir rekora imza atacaklarına inandığını belirten Genel Sekreter Çınkıl, “Ekiplerimizle birlikte belli bir plan dâhilinde disiplinle ve gayretle çalışarak, mevsim şartları itibariyle de sathi kaplama programlarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Yaz sezonu boyunca Sinop’umuzun dört bir yanında ekiplerimiz, bir yandan yol bakım ve onarım çalışmasını yürütürken, diğer yandan da vatandaşlarımızdan gelen şikayet ve taleplere anında müdahale ettiler. Gerçekten başarılı ve verimli bir sezon geçirdik. Böylece hedefimizin çok üstünde bir başarıyla asfaltlama sezonunu tamamladık. Sinop’umuzun tüm köylerinde yazın toza, kışın çamura son verip vatandaşlarımıza daha konforlu koşullarda seyahat edebilme imkânı sağlandı. Bu bizim için büyük bir mutluluk” dedi.

Genel Sekreter Çınkıl, KÖYDES projesi kapsamında sathi kaplama çalışmalarının tamamlandığını, ancak yılsonuna kadar hava şartlarının elverişli olduğu günlerde de yine yol altyapılarını güçlendirmeye devam ederek, 2021 yılı hazırlıklarına başlanılacağını belirtti.

Sinop’ta yol standardını daha da yükseltecek olan bu çalışmalar vesilesiyle yetkililere teşekkür eden Çınkıl, “Katkı ve himayelerinden dolayı başta Sayın Valimiz Erol Karaömeroğlu’na, Sinop Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş’e, İlçe Kaymakamlarımıza, Sinop İl Genel Meclisi Başkanımız ve üyelerimize, Köylere Hizmet Götürme Birliklerimize, Makina İkmal ile Yol Şube Müdürlüklerimize, İlçe Müdürlerimize, muhtarlarımıza, tüm şantiye şeflerimize, artan sıcaklara rağmen büyük bir özveriyle ara vermeden çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, gittiğimiz her köyde bizi bağrına basan kadirşinas vatandaşlarımıza hassaten şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.