Dolar 32,5101
Euro 34,8700
Altın 2.450,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Genç Taraftarlar Kadına Şiddete Karşı Tek Yürek Oldu

Kadına Şiddete karşı Sinop’ta bulunan tüm Genç Taraftar Grupları tek yürek oldu.

Genç Taraftarlar Kadına Şiddete Karşı Tek Yürek Oldu
17 Aralık 2019 11:43

Kadına Şiddete karşı Sinop’ta bulunan tüm Genç Taraftar Grupları tek yürek oldu.

 

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş taraftar grupları önde olmak üzere Sinop halkının da katılımı ile “Kadın’a Şiddete” karşı  çıkmak adına bu şiddete dur demek isteyen ve şiddet gören her kadının yanında olduklarını dile getirmek isteyen herkes  “KADINLAR” için yürüdü.

Sinop Hamsi Yolu mevkiinden başlayan yürüyüş İskele Meydanı  Atatürk Anıtı’nda Turizm İşletmeciliği ve Otelciliği Yüksek Okulu Öğrencisi Beste Nur Şahin tarafından yapılan basın açıklaması ile son buldu.

“YÜZÜNÜZÜN GÖRÜNÜR BİR YERİNE MUTLAKA SİYAH NOKTA YAPIN”

Beste Nur Şahin yaptığı konuşmasında; “Bugün burada ülkemizde katledilen ve şiddete uğrayan kadınların seslerini dile getirmek için toplandık. 2015 yılında 414 kadın, 2016 yılında 367 kadın, 2018 yılında 387 kadın 2018 yılında ise 391 kadın ülkemizde katledildi. Ülkemiz kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık konusunda dünyanın en geri ülkelerinin arasında yer almakta ve hatta her yıl şiddet ve ayrımcılığın dozu artmaktadır. Şiddet tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlar ve kız çocuklarının yaşamlarını olumsuz etkilemektedir dedi.”  Kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur diyen Beste Nur Şahin; “Şiddet Dünya da ve ülkemizde köylü kentli, eğitimli, eğitimsiz, varlıklı, yoksul, genç, yaşlı, ev kadını, çalışan kadın, fark etmeksizin bütün kadınların ortak sorunudur. Zaten dışarıda her türlü ayrımcılığa maruz kaldıkları yetmiyormuş gibi, birde en güvenli olduklarını düşündükleri evlerinde bile en yakınları tarafından cinsel istismara uğramak, kocaları tarafından maddi, manevi işkence görmek, dayak yemek, töre cinayetlerine kurban gitmek kader değildir. Kadınların fıtratlarında böyle bir yazgı da yoktur.  Bu sorun elbette eğitimle ve çok güçlü yaptırımların bulunması ve gerek kolluk güçleri, gerekse adli makamlar tarafından mutlaka uygulanması ile çözülebilir. Toplumda farkındalık yaratmak önemlidir. Eğer şiddet görüyorsanız elinizin ya da yüzünüzün görünür bir yerine siyah bir nokta yapın. Bu birlikte olduğum kişi tarafından şiddet görüyorum. Bana yardım edin anlamına gelir.

Sizde eğer bir kadında siyah nokta görürseniz, hemen polise, şiddet ihbar hattına haber verin. Şiddetin her türlüsünden uzak, sevgi dolu günler dileriz açıklamasında bulundu.  Beste Nur Şahin konuşmasının sonunda bu etkinlikte emeği geçen herkeze ve bizlere belediyenin kapılarını açan Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan’a teşekkürlerimizi sunarız dedi.

Kadına Şiddete tepki etkinliğine; “Sinop’taki taraftar gruplarından, Sinop Genç Fenerbahçeliler, Sinop ÜNİ GFB, Sinop Lise GFB, UltrAslan Sinop, UltrAslan Sinop Üni, UltrAslan Lise Sinop, ÜNİ BJK Sinop, 57. Alay Kuzeyliler ve ÜNİ SAM taraftar grubu üyeleri katıldı.

Etkinliğe CHP Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel, CHP Merkez İlçe Başkanı ve Kadın Kolları Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri de destek verdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.