Dolar 32,5208
Euro 34,7888
Altın 2.418,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

FESTİVALE İLGİ YOĞUNDU

Bu Yıl 25’incisi Düzenlenen Ayancık Kültür, Keten ve Ahşap Festivaline İlgi Yoğundu

FESTİVALE İLGİ YOĞUNDU
30 Temmuz 2018 10:34

Bu Yıl 25’incisi Düzenlenen Ayancık Kültür, Keten ve Ahşap Festivaline İlgi Yoğundu

27-28 Temmuz tarihlerinde ilçe halkımızın, gurbetçilerimizin ve diğer illerden gelen konukların yoğun ilgisi ve katılımı ile büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirilen 25. Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivali, izleyicilere keyif dolu anlar yaşattı. 2. Gün programı Samsun Büyük Şehir Belediyesi Kafkas Ekibinin muhteşem dans gösterisi ile başladı. Ardından Ayancık Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun yöresel keten el işlemeli kıyafet defilesi ile devam etti.
Halk müziği sanatçıları Harbi Enver ve Hasan Yılmaz festivalin 2. Gününde izleyicileri coşturdu. Festival Programı, etkinliklerin yapılmasında maddi manevi katkı sağlayan Ayancıklı iş adamlarımıza plaket ve çiçek takdimi ile devam etti. Ardından gecenin son sahnesini pop müziğin sevilen sanatçılarından Burak Kut aldı. İlginin ve katılımın yoğun olduğu, büyük bir coşku ve heyecan uyandıran dopdolu program akışı ile renkli, eğlenceli ve coşkulu bir festival ortamı yaşandı.
Birlik beraberlik ve kardeşlik bağlarını güçlendiren bu tür programların öneminden bahseden Ayancık Belediye Başkanı Aslan Özdemir, göreve devraldıkları andan itibaren sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlara cevap vermeye çalıştıklarını söyledi. Özdemir şunları kaydetti: “Ayancık’ın kültür ve sanatın dolu dolu yaşandığı bir ilçe olması için çalışıyoruz. Bu kapsamda ilk büyük etkinliğimiz olan 25. Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivalini gerçekleştirmenin büyük heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ayancık Belediyesi olarak amacımız Karadenizin 1’incisi olan şehrimizde huzur ve kardeşlik içinde yaşamaktır. Bu gün burada festivalimizin hazırlanmasında gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm arkadaşlarımıza, güvenlik güçlerimize değerli sanatçılarımıza ve en önemlisi hiçbir karşılık beklemeden katkıda bulunan Ayancık iş adamlarımıza teşekkür ediyorum.”
Festival programı muhteşem havai fişek gösterisi ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.