Dolar 32,5892
Euro 34,7871
Altın 2.422,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Fazla kilolara çok dikkat1

Fazla kilolara dikkat edilmesi gerektiği hakkında uzmanlar yeni bilgiler verdi.

Fazla kilolara çok dikkat1
17 Ocak 2016 21:50

Fazla kilolara dikkat edilmesi gerektiği hakkında uzmanlar yeni bilgiler verdi.

Uzman Olanlar, fazla kilosu olanların en fazla şikayet ettikleri durumlardan birinin bel ağrısı olduğunu bilgisini verdi .Vücudun ağırlığını taşıyan omurların üzerine yüklenen ağırlık arttıkça problemlerin çoğaldığını ifade eden Fizik Tedavi ve Yönlendirme Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, tüm bel ağrılarının yüzde 10?unu yaratan bel fıtığı nedenleri aralarında , bele çok yüklenme, omur yapısının doğuştan bozuk olması, fazla kilo, duruş bozuklukları ve uzun müddetli oturarak çalışılan meslekler yer aldığına dikkat çekti.

Omurganın vücudun tüm ağırlığını taşıdığını vurgulayan Fizik Tedavi ve Yönlendirme Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, bedende fazla kilo varsa, öne eğildiğimizde omurgamıza 6 kilo yük bindirdiğini ve 2 omur arasındaki yastıkçık misyonu yapan diskleri fazladan travmaya maruz bırakabileceğini ifade etti . Fazla kilonun hudut baskısına sebep olacağı için bel fıtığı rizikosunun çok kilolularda daha çok görülebileceğini belirten Dr. Ali Şahabettinoğlu, ?Bel fıtığı olan veya olma rizikosu taşıyan tüm şişman kişilere öncelikle hekim kontrolünde güzel bir rejim ve egzersiz yazılımı uygulanarak beden ağırlığını azaltmaları gerekiyor . Herkesin beli veya boynu ağrıyabilir. Her beli veya boynu ağrıyana fıtık demek çok yanlıştır. Bu benzeri yakıntıları olanların ayrıntılı bir muayenehane kontrol ve MR ile fıtıktan kaynaklandığı saptama edilirse, teşhise ilaç veya yüzde 98 hastada muvaffakiyet sağlanan yönlendirme rehabilitasyonu uygulanabilir? diye konuştu .

Düzenli beslenme, profesyonel sporların yapılmasıyla bel ve boyun fıtığından korunabileceğini vurgulayan Şahabettinoğlu, şu şekilde konuştu: ?Manipülasyon rehabilitasyonunun  klasik batı tıbbi tedavisidir. Ama yönlendirme rehabilitasyonu , masajla karıştırılmaması gerekir. Zira yönlendirme rehabilitasyonu rahatsızlığın derecesine göre belirlenir. Hafif vakalarda 3, orta vakalarda 6, ileri vakalarda 8 seanstır. Büyük Ihtimalle haftada bir veya 2 kez olmak üzere 3 gün aralıklarla uygulanır.?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.