Dolar 32,5173
Euro 34,7871
Altın 2.422,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Facebook Nedir ve Nasıl Kayıt Olunur? Facebook Ne İşe Yarar?

Facebook günümüzde bir çok insanın tercih ettiği ve sosyal ağların en popüleri konumundadır.

Facebook Nedir ve Nasıl Kayıt Olunur? Facebook Ne İşe Yarar?
17 Ocak 2017 01:01

Facebook günümüzde bir çok insanın tercih ettiği ve sosyal ağların en popüleri konumundadır. Sizler de yıllardır görüşemediğiniz arkadaşlarınızı Facebook sayesinde bulabilir, çevrenizle iletişim kurabilir ve yaşadığınız önemli anları rahatlıkla paylaşabilirsiniz. Facebook hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri bu içeriğimizde bulabilirsiniz.

Facebook Nedir?

Facebook, hiç kuşkusuz sosyal ağlar içinde en çok tercih edilen platformdur. Her yaştan, her meslekten, her kesimden insana hitap etmekte olan Facebook, basit kullanım seçenekleri sayesinde kullanıcı sayısını da günden güne artırmaktadır. Bu eşsiz platform sayesinde sizler de tüm arkadaş çevreniz hatta ailenizle bile iletişim halinde olabilirsiniz. Mobil cihazlar, bilgisayarlar ve tabletler tarafından gerekli uygulamalar sayesinde desteklenen Facebook, mesajlaşma, fotoğraf ekleme ve video paylaşma gibi benzersiz özellikleri bünyesinde barındırmaktadır. Etkinlik özelliği ile de fark yaratmayı başaran Facebook sayesinde, herhangi bir parti, doğum günü etkinliği için arkadaşlarınızı tek tek arayarak davet etmenize de gerek kalmamaktadır. Bir davetiye hazırlayarak tüm Facebook arkadaş listenize bu etkinlik hakkında detaylı bilgileri sunabilirsiniz.

Günümüzde en çok tercih edilen sosyal paylaşım sitesi olan Facebook, 4 Şubat 2004 tarihinde Mark Zuckerberg tarafından kurulmuştur. İlk olarak Harvard Üniversitesi öğrencilerinin kendi aralarında iletişimi sağlamak amacıyla kurulan Facebook, daha sonra Boston çevresindeki okullara ve ardından tüm coğrafyaya yayılmayı başarmıştır. 11 Eylül 2006 tarihinde açılan Facebook, 2013 yılında yapılan istatistiklere göre dünyanın en çok ziyaret edilen ikinci sitesidir.

Facebook’a Nasıl Kayıt Olunur?

Eğer Facebook hesabınız yoksa, bir kaç adımda sizler de rahatlıkla yeni bir hesap oluşturabilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken www.facebook.com adresine gitmektedir. ‘Hesap Aç’ başlığı altında yer alan kayıt formuna, adınızı ve soyadınızı, cep telefonu numaranızı ya da elektronik posta adresinizi, şifrenizi, doğum tarihinizi ve cinsiyetinizi girdikten sonra Hesap Aç’a tıklayınız. Oluşturduğunuz hesabı tamamlamak için elektronik postanızı ve şifrenizi onaylamanız gerekmektedir.

Daha önceden oluşturduğunuz bir Facebook hesabınız var ise, elektronik posta ya da telefon numarası ve şifrenizi girdikten sonra Giriş Yap’a tıklamanız yeterlidir. Facebook hesabı oluşturabilmek için en az 13 yaşında olmanız gerektiğini asla unutmayınız.

Facebook Ne İşe Yarar?

Facebook’un asıl amacı kullanıcıların birbirleri ile iletişim kurmalarını ve bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlamaktır. Kullanıcıların tercihlerine göre ekledikleri uygulamalar sayesinde çok daha keyifli bir hale gelen Facebook’ta yer alan uygulamalar sayfanın kullanılma seviyesine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Özellikle birbirinden güzel ve eğlenceli oyunlar sayesinde kullanıcıların Facebook üzerinde geçirdikleri sürelerde artış gözlenmiştir. Pek çok dil seçeneği sayesinde kullanıcıların çevreleriyle iletişim kurmalarına ve birbirlerini bulmalarına imkan sağlayan Facebook, Türkçe, İngilizce, Almanca, Lehçe, Felemenkçe, İspanyolcanın yanı sıra Brezilya Portekizcesi, Korece, Katalanca gibi bir çok dil desteği sağlamaktadır.

Kullanıcılarına ücretsiz olarak hizmet vermekte olan Facebook, gelirini banner reklamları ve sponsor grupları üzerinden elde etmektedir. Kullanıcıların profillerinde fotoğraflarını, ilgi alanlarını, gizli ya da açık mesajlarını ve arkadaş gruplarını rahatlıkla sergileyebilmelerini sağlayan Facebook kullanıcılarının her gün ortalama olarak 19 dakika sitede vakit geçirdikleri açıklanmıştır. Bir sosyal iletişim ve buluşma kanalı olarak büyük kitlelere hitap eden Facebook sosyal ağı, akademik çevreler tarafından ise ağır şekilde eleştirilmektedir. Facebook’un bireyler ve özellikle çocuklar üzerinde olumsuz etkileri bulunduğunu ifade eden akademik çevreler, rekor seviyede kullanıcıya sahip olan sosyal ağın, kısa dikkat süresine, empati eksikliğine ve sorunlu bir kişisel kimlik bilincine yol açtığını belirtmektedir.

Facebookta ürün tanıtımı ve Dükkan uygulaması.

facebookta dükkan açarak ürünlerinizi etkili birşekilde tanıtabilirsiniz. Üklemizde bazı e ticaret siteleri dükkan uygulamasını çok etkili kullanmaktadır. Aşağıda bir kaç örneğe yer verdik:

  1. iyiDukkan
  2. thegoodstore
  3. narecza
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.