Dolar 32,3679
Euro 34,9483
Altın 2.325,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

En Uzun Orucu Sinop Tutacak

İslam aleminde ve ülkemizde Ramazan ayı başladı.

En Uzun Orucu Sinop Tutacak
Aslan Özdemir
9 Temmuz 2013 10:35

Onbir ayın sultanı Ramazan başladı. Dün gece Mübarek Ramazan ayının başlaması dolayısıyla yurdun dört bir tarafında olduğu gibi ilçemiz Ayancık'taki camiler de ilk teravih namazı için doldu taştı.

Hayrettin Kaya

İlk teravih namazı pazartesi saat 22.27’de kılındı. Ayancık için ilk imsak vakti saat 02.44’te oldu. İlk iftar vakti ise 20.28'de olacak. Sinop'un Türkiye'nin en kuzey noktası olması dolayısıyla Türkiye'de en uzun orucu Sinoplular tutacak.

Bu yıl Ramazan ayında verilen fitre ve fidyeler günlük 9 lira 25 kuruş olarak belirlendi.

'Önemli Hatırlatma'
İmsak vakti girer girmez oruç başlamış olur ve akşam vakti girdiği zaman da iftar vakti girmiş olur. Bazı vatandaşların imsakta ezan bitimine kadar yeme içmeye devam etmesi de orucun bozulmasına yol açar. Çünkü ezan başladığında imsak başlamış demektir. Bu bakımdan sahurda ihtiyaten ezandan 10-15 dakika önce yeme içmeyi kesmek daha uygundur. Fazilet veya Türkiye Takvimlerinin imsak vakitlerine göre hareket edilirse orucu riske atmamış oluruz. Gazetemizin vitrinhaber.com adlı internet sitesinde ki vakitlerde Fazilet ve Türkiye tavkimlerinde ki gibi 'temkin' vaktine göre hesaplanmıştır.

İmsak vakti, 1982 yılına kadar tüm takvimlerde sabah ezanından 10-15 dakika kadar önce verilmekteydi. Yani imsak ezanı vaktinden 10-15 dakika önce okunur ve bu sırada yeme içme kesilirdi. Ezandan 10-15 dakika sonra da namazlar kılınabilirdi.  

1982 de Diyanet imsak vakti ile sabah ezanının vaktini birleştirdi. Bu da takvimlerde iki ayrı vakit uygulanıyormuş gibi bir sonuç doğurdu. Bunu bilmeyen bir çok vatanda da eskiden olduğu gibi ezana kadar, hatta ezan bitimine kadar yeme içmeye geleneğini sürdürdü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.