Dolar 34,0019
Euro 37,8802
Altın 2.825,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 25°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 26°C
Sal 26°C
Çar 24°C
Per 24°C

Çocuklarda Kalp ve Tansiyon Riskine Kesin Dikkat Edilmeli!

Başlıca çocuk yaşta olanlarda alerjik rahatsızlıkların erken teşhisinin önemli olmakta olduğunu dile getiren Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ebru Gözer, “Alerji, kronik bir şekil alması, endişe ve stres ile tetiklenme görmesi, fiziksel aktivitelerin kısıtlama görmesi gibi faktörler nedeni ile obezite, hipertansiyon, kolesterol yükseklik durumları gibi ileri yaş rahatsızlıklarına yeni bir zemin hazırlamaktadır” ifadelerine yer verdi..

Çocuklarda Kalp ve Tansiyon Riskine Kesin Dikkat Edilmeli!
26 Şubat 2016 10:26

Başlıca çocuk yaşta olanlarda alerjik rahatsızlıkların erken teşhisinin önemli olmakta olduğunu dile getiren Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ebru Gözer, “Alerji, kronik bir şekil alması, endişe ve stres ile tetiklenme görmesi, fiziksel aktivitelerin kısıtlama görmesi gibi faktörler nedeni ile obezite, hipertansiyon, kolesterol yükseklik durumları gibi ileri yaş rahatsızlıklarına yeni bir zemin hazırlamaktadır” ifadelerine yer verdi.

Northwestern Üniversitesi Multidisipliner Egzama Merkezi’nin 0-17 yaşları arasında 13 bin 274 çocuk ile yaptığı araştırma astım, saman nezlesi ve egzama hastası olan çocuklarda kalp ve tansiyon hastalıkları görülme riskinin yüksek olduğunu gösteriyor. Alerjinin erken teşhisinin hem hastalığın tedavisi hem de başka sağlık sorunlarına neden olmaması için önemli olduğunu anlatan Ebru Gözer, çoğunlukla doğuştan gelen alerjik hastalıkların her yaşta farklı şikayetlerle ortaya çıkabildiğini belirtti.

BAŞKA HASTALIKLARI DA TETİKLİYOR

Alerjinin kronik oluşu, stresle tetiklenmesi ve fiziksel aktivitelerde kısıtlamaya neden olması nedeniyle başka hastalıkları da tetikleyebildiğini söyleyen Dr. Gözer, “Araştırmalar alerjik çocuklarda obezite, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği gibi hastalıkların daha sık rastlandığını gösteriyor” dedi. Gözer, bebeklik döneminde alerjik hastalıkların cilt sorunları, tekrarlayan egzamalar, bez bölgesinde geçmeyen pişikler, kusma, karın ağrıları, kanlı yapışkan ağrılı dışkılama, huzursuzluk ve ağlama nöbetleri ile kendini belli edeceğini dile getirdi.

ERKEN TEŞHİS İÇİN BU BELİRTİLERE DİKKAT

Alerjik anne ve babalarda genetik yatkınlık nedeniyle erken tanı konulma şansının yüksek olduğunu hatırlatan Dr. Gözer, “Anne sütü veya formül mama ile beslenen bebeklerde sindirim sistemine ait bulgular inek sütü proteinin alerjisini akla getirmelidir. Ek besinlerin başlandığı dönemde de döküntü, kusma, pişikler, karın ağrısı ve huzursuzluk yakınmaları varsa besin alerjisi olabilir” dedi. Burun akıntısı, hapşırma, burun kaşıntısı, gözaltlarında mor halkalanma ile birlikte burun üzerinde çizgilenmenin ise alerjik nezle bulguları olduğunu anlatan Dr. Gözer, bu belirtilerin alerjik olması için tekrarlıyor, bazı durumlarda artıyor veya sürekli gözleniyor olması gerektiğini hatırlattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.