Dolar 32,3424
Euro 35,0948
Altın 2.310,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 14°C
Pts 16°C

CHP Kadin Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ilçemizde

CHP Kadin Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ilçemizi ziyarette bulundu.

CHP Kadin Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ilçemizde
Aslan Özdemir
4 Ekim 2019 11:14

CHP Kadin Kolları Genel Başkanı Fatma Köse  İlçemiz Ayancık’a bir dizi ziyarette bulundu. Chp ilçe binasını ziyaret eden Genel Başkan Fatma Köse ” Türkiye’nin Beş Temel Sorunu Var Ve Çıkış İçin Kapsamlı Bir Dönüşüm Stratejisine İhtiyacı Vardır.” dedi.

Hayrettin Kaya

Köse konuşmasına şöyle devam etti. ;
1- Ülkemizin sadece bölgesinde değil dünyada da etkin bir ülke haline gelmesi için ilk olarak hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi gerekmektedir.
Türkiye’nin yeniden saygın bir ülke olması demokrasimizin gelişmesinden geçecektir.
Tek adam rejiminin öngörülemez politikalarının yarattığı tahribatı onarmak için evrensel hukuk ilkelerinin geçerli olduğu, öngörülebilir bir hukuk düzeni tesis edilmelidir.
2- Dönüşüm stratejisinin ikinci ayağı, üreten bir Türkiye’yi yeniden inşa etmektir.
Bağımsız ve kendisine yetebilen bir ülkeyi inşa etmek için çalışmak Türkiye’nin yaşadığı sorunları aşması için hayati bir önem taşımaktadır.
Türkiye, AKP iktidarı tarafından üretim sürecinden koparılmış, tarımdan, sanayiye, ham maddeden, yüksek teknolojiye kadar pek çok alanda dışarıya bağımlı bir duruma sürüklenmiştir.
Türkiye’nin yaşadığı bu beş temel sorundan çıkış için planlı bir üretim stratejisine ihtiyacı vardır.
Planlı bir üretim stratejine sahip olmayan Türkiye, canlı hayvan, mercimek, ve buğday ithal eden bir ülke konumuna düşmüştür.
Türkiye’nin üretim sürecinden kopartılması ekonomik olduğu kadar siyasi olarak da ülkemizi egemen güçlerin kontrolüne sokmaktadır.
Türkiye kültürel ve akademik bilgi üretimi konusunda da kısırlaşmış, ülkemiz çağın gerisinde bırakılmıştır. Üniversitelerin baskılanması, bilgi üretimine büyük bir darbe vurmaktadır. Türk üniversiteleri, bilgi üretiminde büyük bir gerileme yaşamaktadır. Bu gerilemenin durdurulması, bilgi olarak da üreten bir Türkiye’nin inşa edilmesi gerekmektedir.
Türkiye, üreten bir ülke olarak kapsayıcı büyüme sürecini yaşamak zorundadır.

3- Türkiye’nin dönüşümünde üçüncü ayak, güçlü bir sosyal devletin yeniden kurgulanmasıdır.
Toplumsal barışı ve ülke içindeki huzur ve adalet ortamını sağlamanın ilk aşaması güçlü bir sosyal devletten geçmektedir.
Derinleşen ekonomik kriz, güçlü bir sosyal devletin önemini daha net bir şekilde ortaya koymaktadır.
Lütuflar üzerinden sürdürülen sosyal yardım politikasına son verilip, insan onuruna ve yurttaşlık hukukuna uygun bir sosyal adalet politikası benimsenmeli ve güçlü bir sosyal devletin yapı taşları inşa edilmelidir.
Bu çerçevede, Aile Yardımları Sigortası bir an önce hayata geçmelidir.

4- Dönüşüm için bu üç temel ile birlikte, bunların sürdürülebilir olduğu bir düzenin kurulmasını sağlamak gerekmektedir.
Demokrasi ve hukuk alanındaki gelişmelerin, üretimdeki ilerlemenin ve güçlü bir sosyal devlet anlayışının dönemsel tercihleri aşarak sürdürülebilirliğinin sağlanması gerekmektedir.

Bu alanlardaki ilerlemelerin sürdürülebilir olması sağlandığı taktirde, Türkiye yeniden dünya üzerinde saygın ve sözü dinlenen bir ülke olacaktır.
Türkiye’nin ihtiyacı olan dönüşümün bu dört ayağı birbiriyle iç içedir.
Kalkınan bir Türkiye için dış politika da başta olmak üzere bu dönüşüm stratejisinin uygulanması gerekmektedir.
Yaşanabilir bir Türkiye için bu ilkeler çerçevesinde hep birlikte çalışmalıyız.

UMUT HER YERDE PROJESİNİN AMACI
• Türkiye’de kadınlara yönelik yerel ve genel kadın politikalarının oluşturulmasına ve geliştirilmesine katkı sunmak, bölgesel sorunlar ve çözüm önerilerine ulaşmak, yöre halkıyla buluşmak ve güçlü bir kadın örgütü oluşturabilmek amacıyla Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından hazırlanan Umut Her Yerde Projesi kapsamında CUMHURİYET HALK PARTİSİ Kadın örgütümüz “Adalet, Demokrasi ev Barış Yolculuğu”na devam etmektedir.
• Bu çalışma kapsamında düzenlenecek olan, Kadın dernekleri, platformları, STK’lar ve Kadın Kolu Başkanları ile yapılan bölge toplantılarında ve bölge çalışmalarında etkinliği artırmak, örgüt içinde iletişim ve eşgüdüm sağlamak, dayanışma ve yardımlaşma ruhunu artırmak ve umudu, inancı, güveni, adaleti, barış ve demokrasiyi örgütlemek ve Türkiye’nin 5 temel sorununu anlatıp partimizin çözüm önerilerini paylaşmak amacıyla Umut Her Yerde Projesi’nin başlatılması kararı alınmıştır.

• CHP Kadın örgütü olarak Umut Her Yerde Projesi kapsamında heybemize umudu, barışı, adaleti, demokrasiyi ve millet iradesini koyarak uzun bir yolculuğa çıktık.
• Bu yolculuğumuzda Türkiye’de adaleti, demokrasiyi ve barışı hep birlikte inşa etmek için mücadele ettik ve devam edeceğiz.
• Hepimiz biliyoruz ki, Türkiye çok ciddi hukuksuzluk ve adaletsizlik sürecinden geçiyor.
• Türkiye; tekçi anlayışı, otoriter rejimi, hukuksuzluğu meşrulaştıran bir sistemle karşı karşıya.
• Amacı toplumsal barışı sağlamak olmayan siyasal iktidar, muhalefet partileriyle gerilimi tırmandırarak, iktidarını sürdürmek için halkın iradesini her daim yok sayıyor.
• Hırsla, kinle, öfkeyle, kavgayla bir toplum yönetilemez.
• Bizim mücadelemiz halkın iradesini gasp edenlere karşıdır.
• Bizim mücadelemiz adalet ve demokrasi mücadelesidir.
• Bizim mücadelemiz hukuksuzluğa karşı hep birlikte omuz omuza yürüttüğümüz bir mücadeledir.
• Bu amaçla tüm kadın demokrasi güçlerine, sivil toplum örgütlerine, sendikalara, emekçi kadınlara bu “adalet ve demokrasi yolculuğunun” durak noktalarında buluşma çağrısı yaptık ve yapıyoruz.
• Bugün geleceğimizi inşa etmek için kadınlar canla başla mücadele ediyor.
• Rize’den Artvin’e, Manisa´dan İstanbul´a, Adana’dan Diyarbakır’a, Mardin’den Erzurum’a , Ankara’dan Adıyaman’a Türkiye´nin dört bir yanında kadınlar haykırıyor ve mücadelelerini en ön saflarda yürütüyor.
• Şunu çok iyi biliyoruz ki;
• Kadın varsa birlik var, güç var.
• Kadın varsa, umut var, barış var.
• Kadın varsa ilerleme var, çağdaşlaşma var.
• Kadın varsa demokrasi var, özgürlük var.
• Cumhuriyet kadınlarla kuruldu, bizlerle birlikte ilelebet yaşayacak.
• Gelin adalet ve demokrasi yolunda buluşmaya devam edelim.
• Bizler, bu mücadelemizi devam ettireceğiz, adalete ve barışa olan özlemimizi, demokrasiye ve özgürlüklere olan inancımızı her daim sürdüreceğiz.
• Ta ki bu topraklara barış, özgürlük, eşitlik, adalet ve demokrasi gelene kadar.

Konuşmasını sonlandıran Fatma Köse ardından Ayancık Belediye Başkanlığını ziyaret ederek ilçeden ayrıldı. Haber-Foto: Türkan KARABAŞ

CHP Kadin Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ilçemizde CHP Kadin Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ilçemizde CHP Kadin Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ilçemizde CHP Kadin Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ilçemizde CHP Kadin Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ilçemizde

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.