Dolar 32,4965
Euro 34,5804
Altın 2.477,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C

ÇEVRE BAKANI İLE MEYDAN PROJESİNİ GÖRÜŞTÜLER

Yapılan toplantıda Sinop Şehir Meydanı projesinde katedilen mesafe ve izlenecek yol haritasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

ÇEVRE BAKANI İLE MEYDAN PROJESİNİ GÖRÜŞTÜLER
23 Haziran 2020 12:11

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, Sinop Valisi Erol KARAÖMEROĞLU, AK Parti İl Başkanı Uğur GİRESUN, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup ÜÇÜNCÜOĞLU, Sinop Meydan Projesini değerlendirmek üzere 22 Haziran 2020 Pazartesi günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM ile bir araya geldiler. Yapılan toplantıda Sinop Şehir Meydanı projesinde katedilen mesafe ve izlenecek yol haritasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, söz verdikleri “Sinop Şehir Meydanı Projesi”nin hayata geçirilmesi için atılan önemli adımları ve alınan yeni kararları kamuoyuyla paylaştı. Maviş’in açıklamasında öne çıkan başlıklar;

Jandarma Gazinosu Taşınıyor

Sinop’un Şehir Meydanına kavuşması için önümüzdeki süreçte Jandarma Gazinosunun boşaltılarak TOKİ’ye devri hususunda mutabakat sağlandı.

Esnaflar İçin Çözüm Bulundu

Sinop Özel İdare İşhanı’ndaki esnaflarımızın talepleri de görüşmede gündeme geldi. Daha önce STK’larla yapılan toplantıda iletilen talep doğrultusunda Ağız Diş Sağlığının bulunduğu mevcut alana tarihi dokuya ve meydan projesine uygun turizm çarşısının yapılması kararlaştırıldı.

Belediye Hizmet Binası Tahsisi Yapılıyor

Sinop Belediyesi Hizmet Binası için de kamuya ait bina tahsis edilerek Belediye binasının boşaltılacağını, akabinde ise Atatürk Caddesi cephe giydirmesi sürecinin planlanacağını söyledi.

Maviş, Sinop’un tarihi kimliğinin ortaya çıkarılmasına ve surların önünün açılmasına katkı sağlayacak olan Sinop Şehir Meydanı projesinin gerçekleşmesini heyecanla bekleyenhemşehrilerimizden güç aldıklarını, projeyi hayata geçirecek her türlü desteğin alınması için gece gündüz gereken çalışmaların yürütüleceğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.