Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun estetiği ameliyatı olmak isteyen kişileri en çok tedirgin eden konu ameliyatın nasıl olacağıdır.

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Aslan Özdemir
15 Ocak 2017 23:38

Burun estetiği ameliyatı olmak isteyen kişileri en çok tedirgin eden konu ameliyatın nasıl olacağıdır. Burun estetiğinin ucunun ameliyata dayanması kişilerdeki ameliyat korkusunu tetiklemektedir ve hastalar ameliyatta nelerle karşılaşacaklarını ve nasıl bir operasyon yapılacağını merak etmektedirler.

Hayrettin Kaya

Öncelikle burun estetiği ameliyatına başlamadan önce hangi anestezinin uygulanacağına karar verilir. Hasta ve doktorun ortak kararı ile lokal anesteziden ya da genel anesteziden birisi tercih edilir ve hasta ameliyathaneye alınır. Ardından da hastanın yaşamsal fonksiyonlarının ameliyat süreci boyunca sağlıklı bir şekilde devam etmesi ve bu sürecin kontrol edilmesi için hastaya EKG elektrotları yapıştırılır. Serum için damar yolu açılır, kanınızdaki oksijen oranını ölçmesi için de parmağınıza bir cihaz takılır. Sonrasında da kolunuza tansiyon aleti bağlanır ve bütün yaşamsal fonksiyonlarınız anestezi izleme formuna kaydedilerek takip altına alınır ve ameliyata başlanır. Bu işlemler esnasında siz genel anestezi altında iseniz bunların hiç birinden haberdar olmayacaksınız. Ancak lokal anestezi altındaysanız yarı uykulu yarı uyanık halde olan biten şahit olabilirsiniz.

Sonrasında eğer açık bir burun estetiği ameliyatı geçirecekseniz iki burun deliğinizin ortasındaki deri ve burun deliklerinizin içi kısmı kesilir. Kesiklerin ardından burnunuz üst kısmındaki deri yukarı doğru kaldırılarak burun kemiğinin görünmesi sağlanır. Sonrasında burun kemiğinde ve kıkırdaklarında şekil verme işlemini gerçekleştirmek için ince aletlerle şekil verme işlemine geçilir. Burun kemiği çıkıntısı kısmında bir sorununuz varsa bu fazla çıkın olan kemik, kemik kesici aletle kesildikten sonra kemik törpüsüyle törpülenir ve törpülendikten sonra da aradaki boşluk kapatılarak burna şekil verilir. Ardından burun derinin geri kapatılması işlemiyle ameliyat sonlandırılır ve hasta yeni burun şekline kavuşturulur. Böylece burun estetiği ameliyatı tamamlanmış olur.

Kaynak: http://estetikciler.com

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.