Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C

BU SÖYLENENLER SİNOP’A ZARAR VEREBİLİR

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salim Akbaş, son günlerde Sinop’ta bazı firmaların batacağına yönelik asılsız söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, bu tür yorumların il ekonomisine son derece zarar verdiğini söyledi.

BU SÖYLENENLER SİNOP’A ZARAR VEREBİLİR
Aslan Özdemir
14 Aralık 2018 13:40

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salim Akbaş, son günlerde Sinop’ta bazı firmaların batacağına yönelik asılsız söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, bu tür yorumların il ekonomisine son derece zarar verdiğini söyledi.

Hayrettin Kaya

Bu tür söylem ve dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Salim Akbaş, mevcut tablonun Sinop’a özgü olmadığını hatırlatarak, kriz ortamının top yekün mücadeleyle atlatılabileceğini dile getirdi.

Sinop TSO Başkanı Akbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Son dönemlerde ülke genelinde yaşanan ekonomik olumsuzluklar, ilimizdeki bazı firmaların batacağına ilişkin söylemlerin yoğunlaştığını, abartılı yorumların mevcut mali tablosu iyi olan şirketleri bile olumsuz etkilediğini görmekteyiz. Son günlerde ilimizde ‘Bazı firmaların batacağına yönelik’ söylentiler mevcut durumu yansıtmamaktadır. Panik havası içinde firma isimleri kullanılarak söylenmiş ve gerçekle alakası yoktur.

İlimizde 3000’e yakın iş yeri ve şirket faaliyet göstermektedir. Odamıza kayıtlı veya kayıtlı olamayan bu işletmeler son dönemde yaşanan krizden az ya da çok etkilenmiştir.Yaşanan bu tabloda faaliyetini sürdürmeye çalışan birçok işletmenin isimleri kullanılarak Konkordato, iflas ve benzeri söylemlerle itibarları sarsılmakta ve ticari faaliyetlerine zarar vermektedir.

Bazı firmaların batacağına ilişkin söylentiler ticari hayatı olumsuz etkilemektedir. Hatta köklü bir çok şirketin adı da dedikodulara malzeme edilmektedir. Dedikoduya konu olan işletmelerin bu günlere ulaşması kolay olmamıştır. Firmalar hakkında eleştiri ya da yorumda bulunurken; o şirketin istihdam ve katma değer sağladığını, ilimize bu güne kadar neler kazandırdığını unutmamak gerekir. Yapılan olumsuz değerlendirmelerin şirketleri zor durumda bırakmaktadır. Yapılan değerlendirmeler çığ etkisi oluşturmakta, ekonomik zorluk yaşayan firmalarımızın ticari hayatlarını daha da zorlaştırmaktadır. Bu durum şehrimizin ekonomik hayatını da olumsuz etkilemektedir. Hele ki gerçeği yansıtmayan yorumlar, mevcut mali tablosu iyi olan firmaları bile zor durumda bırakmaktadır. Türkiye’deki birçok firmanın borcu bulunmaktadır. Ticari faaliyetlerini çek ve senetle yürütmektedir. Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinde ticari faaliyetler çek ve kredi imkanları dahilinde sürdürülmektedir. Gerek yaptığı yatırım gerekse kullandığı krediden dolayı çok sayıda firmanın borcu bulunmaktadır. Mevcut tablo sadece İlimizdeki firmalarına özgü değildir. Dolayısıyla değerlendirme ve yorum yaparken bunları da dikkate almak gerekir. İlimizde faaliyet gösteren işletmelere yönelik abartılı yorumların devam etmesi halinde, bu işletmelerin hiç iş yapamaz duruma gelmesi kaçınılmazdır. Bu işletmeler gerçekten iş yapamaz ve batarsa; kaybeden sadece o işletme ve sahipleri değil, aynı zamanda Sinop’ta olacaktır. Üstelik iş yaptıkları şirketler de olumsuz etkilenecektir.

Olumsuz söylemler ve ticari güvensizlik ortamı firmaların iş yaptığı diğer firmaları, kredi sağlayan bankaları, firmaların müşterilerini etkiler ve tüm Sinop zarar görür.

Tüm bu tablo içinde iş yerine laf üreten kişilerin yaptığı dedikodularla nelere ve kimlere zarar verdiğini bir kez daha düşünmeleri gerekmektedir. Rekabet ortamı içinde iş yapmak yerine dedikodu üretip asılsız söylemlerde bulunan kişilerin sözlerine itibar etmeyelim. Bu kriz ortamının birbirimize destek olunduğunda daha kolay atlatılacağını bilerek akılcı ve ahlaklı davranmalıyız”

BU SÖYLENENLER SİNOP’A ZARAR VEREBİLİR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.