Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Bizim İnsanlarımız!

25 Ekim 2016 18:35

Zenginlerin zevkleri, fakirlerin gözyaşları ile satın alınır. (Tohomas Fuller)

Zenginlerin zevkleri, fakirlerin gözyaşları ile satın alınır. (Tohomas Fuller)

Fotoğrafçı Kalfası

(Çağatay ASLAN)

Bilimsel araştırmalarda insanlığa çok yönlü hizmet eden, hayatını kolaylaştıran buluşlardan biride fotoğrafcılıktır. Karanlık bir kutu, fotoğraf makinası yardımıyla tesbit edilen görüntü; anılarımızın yok olmasını, kültür ve sanat eserlerinin tanımlanması, hareketli görüntü, belge fotoğrafçılığı vb. uygulamalarla hayatımızın her anında önemli bir varlık olmuştur. Yazı konum Belediye Caddesindeki Foto Barış’ın yakışıklı elemanı Çağatay… Çağatay iç ve dış mekan çekimleri yanında fotoğrafçılık için çok önemli olan bilgisayar’daki çalışmalarda da kalfalıktan ustalığa geçme yolunda… Yurt dışı gezilerim sonrası çektiğim fotoğraflarımdan tab etme bölümünde derdim bitmez.

Çağatay kardeşim sabırla beni dinler kendi yeteneğini de ekleyerek çok başarılı çalışmalar sunar. “Seni yazacağım bu hafta, bir şeyler söyler misin?” sözüme her zaman yaptığı gibi gülümseyerek; Hocam ne yazarsan kabulümdür der gibidir. Bir özelliğide Okullardan gelen öğrencilerin de ödevleri konusunda da önemli işvevi yerine getirmekte.

bizim-insanlarimiz2

“KOBRA”

(Tuncay KARASU)

Ekmeği peşinde koşanlara sonsuz saygı duymalıyız. Çoğu insanımız gençliğinde fırtına gibi olmasada poyraz gibi esmiştir. Ekmek peşinde koşan gençler zaten bu zor hayatın geçinme kuralına çabuk teslim olmuş kişiler. Onların tek derdi evlerine ekmek götürmek harçlığını çıkarmaktır. Bir bakıyorsunuz cafe barda, bir bakıyorsunuz ağabeyinin mangal evinde, bir bakıyorsunuz Ayancık belediye Spor idmanında futbolculara malzemelerini hazılıyor. Kim mi diyorsunuz? “Kobra” Tuncay KARASU’dan bahsediyorum. Çok beğendim, çalışkan, işten yılmaz kardeşim. Tuncay Kobra adı nerden geldi sana diye sorduğumda; “Hocam, Sinop Atatürk Lisesinde okurken okul müdürümüz Erdem Kara kattı “Kobra”yı… O gün bu gün üzerimde kaldı. Adımdan çok lakabım olan Kobra diyorlar” dedi. Hani derler ya; “Dişiyle tırnağıyla kazıyarak gelmek” Tuncay kardeşim bu tabire uyan, yani direk hayatın içinden gelmiş bir insan. Bu günlerde SAYMOZ Otel Cafe Barda çalışıyor kardeşime kolaylıklar diliyorum.

bizim-insanlarimiz3

 

Bayan Terzisi (Önce anne, sanatkar iyi esnaf)

“Serpil ÇELİK”

Kadın giyimini oluşturan elbise, pantolon, etek, bluz, gömlek, ceket, gece kıyafeti, manto, gelinlik gibi giyim eşyalarını kişilerin isteğine göre imal eden, onarımını yapan kişidir “Bayan Terzisi” Ayancık Belediye İşhanı’nda bu mesleği yapan Serpil kardeşimden bahsetmek istiyorum. Ayancık Gazetesi  ve Doğuş gazetesine giderken hemen hemen haftasonu dışında görüşür selamlaşırız. O iyi bir anne, iyi bir sanatkar ve esnaftır. Kısa sohbetimizde nasılsın, işler nasıl dediğimde; hep iyi ve güzel temennilerde bulunduğu gibi o günde; “Şükür hocam, işler güçler devam ediyoruz.” Son günlerde ne gibi işler geliyor dediğimde; “Onarım işleri daha yoğunlukta oluyor. Hazır giyim alanların paça, kol, etek gibi yerlerini düzelttiğimiz gibi söküklerde gelmekte bende müşterilerimize yardımcı oluyorum” diyor. Aldığı siparişleri istenilen modele göre diken ve müşteri beğenisine sunan Serpil kardeşimi kutluyorum. Nereden mi biliyorum Eşimin de terzisi ondan.

14803160_10154666854922002_2030555389_o

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.