Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Başkan KAYA’dan Mesaj

Ayancık Belediye Başkanı Kaya ‘’covid-19 emeğin en yüce değer olduğunu tüm dünyaya öğretti.’’

Başkan KAYA’dan Mesaj
1 Mayıs 2020 11:52

Ayancık Belediye Başkanı Kaya
‘’covid-19 emeğin en yüce değer olduğunu tüm dünyaya öğretti.’’
Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin KAYA yayımladığı mesajla tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutladı. Kaya mesajında aydınlık yarınların işçi ve emekçilerle birlikte kurulabileceğine işaret ederek’’ İşçi ve Emekçiler çalışma hayatının en önemli temel taşlarından bir tanesidir. Yapılan tüm çalışmaların en temelinde işçinin ve emekçinin alın teri ve emeğinin payı olduğunu unutulmamalıdır’’ dedi.

Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin KAYA seçim döneminde Belediyede çalışan işçi ve emekçilere her zaman yanlarında olacağının sözünü verdiğini, seçildikten sonra bu sözünün arkasında durduğunu ve bundan sonra da durmaya devam edeceğini vurgulayarak ‘’ Belediye Başkanı olduğum günden itibaren her zaman işçinin yanında olacağımı belirtmiştim. Bilindiği üzere seçinden sonra ilk olarak işçi arkadaşlarımızla toplu sözleşmeye oturduk. İşçilerimizin hayat şartlarında daha ferah daha rahat seviyede yaşamaları için maaşlarında yaklaşık olarak 1000 TL ye yakın zam yaparak onların yanında olduğumuzu gösterdik. Ancak; şunu da belirtmeliyim ki, sadece işçiye maaşlarında zam yaparak onların yanında olduğumuzu gösteremeyiz, onlara karşı davranışlarımızla hareketlerimizle birlik ve beraberlik içinde bir bütün olup daha güzel yarınları beraber inşaa edeceğimizi unutmamalıyız’’ dedi.

Başkan KAYA sözlerine şöyle devam etti; “bu yıl 1 Mayıs işçi ve emekçiler Bayramının covid-19 salgını nedeni ile buruk geçeceğini anımsatarak ‘’ maalesef tüm işçi ve emekçilerimizle alanlara çıkarak kutlamamız gereken bu günü bu yıl daha sessiz olarak ve alanlarda bir araya gelemeden kutlayacağız. Covit-19 salgını bile emeğinin en yüce değer olduğunu ortaya koymuştur, tüm dünyaya öğretmiştir. Sağlık alanında görevli bulunan sağlık emekçilerimizin büyük özverileri emekçi kesiminin değerini bir kez daha ortaya koymuştur. Her zaman her yerde dile getirdiğimiz ’’ emek en yüce değerdir’’ sözü bu salgını nedeni anlamını bulmuş ve tüm tolum tarafından kabul görmüştür. Bu vesile ile çalışma hayatının en önemli dinamiklerinden olan işçilerimizin ve emekçilerimizin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.