Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Başkan Kaya’dan Kamuoyu Açıklaması

Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, kamuoyunda yalan haberlerin olduğunu belirterek açıklamada bulundu.

Başkan Kaya’dan Kamuoyu Açıklaması
Aslan Özdemir
23 Temmuz 2020 23:08

Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, kamuoyunda yalan haberlerin olduğunu belirterek açıklamada bulundu.

Hayrettin Kaya

Kaya açıklamasına şu sözlerle başladı: “Göreve geldiğimizden bu güne kadar kimseyi ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan, kavga etmeden sizleri yalan dolanlarla kandırmadan görev anlayışı içerisinde bulunduk. Bundan sonrada aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

“YALAN DOLAN HABERLER”

Başkan Kaya açıklamasında şunları söyledi: Son günlerde kamuoyunda yalan dolan ve iftiraya varan haberlerle karşılaşmaktayız. Siyasetçinin asıl görevi insanlara doğruları anlatmak ve bilgilendirmektir. Ne yazık ki bir siyasi partinin ilçe başkanı, daha önce kendisi de meclis üyeliği yapmasına rağmen kamu oyunu yalan yanlış bilgilerle meşgul etmektedir.

“GÖREVE GELDİĞİMDE BELEDİYENİN BORCU”

Göreve geldiğimde Ayancık Belediyesinin 40 milyon TL yapılandırılmış borcu, 3 Milyon esnafımıza fatura borcu bulunmaktaydı. Bir yılı tamamladığımız şu günlerde 4 Milyon yapılandırmış borç İller Bankası payımızdan kesilerek ödenmiş, 3 Milyon TL esnafımıza olan fatura borcu sıfırlanmış, kendi dönemimizle ilgili hiç bir esnafa fatura borcumuz bulunmamaktadır. Hatta fatura bedelleri esnafımıza peşin olarak ödenmektedir. Bununla birlikte yıl sonu itibarı ile Ayancık Belediyesi tarihinde ilk defa kara gecen bir Belediye bütçesi sağlanmıştır.

“MAAŞLARA ZAM YAPILDI”

Daha görevinizin ilk ayında asgari ücretle maaş almakta olan hatta önceki dönemde hakları elinden alınan taşeron işçilere daha refah şartlarda yaşayabilecekleri maaş seviyesine ulaştırmak için bir yıl içerisinde 1.300 TL , kadrolu işçilere 500 TL , memurlara 350 TL net ücret zammı yapılmıştır. Her ay düzenli olarak çalışanlarımızın maaşları gününde hesaplarına yatmaktadır.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi süreci içerisinde gelirlerimizin düşmesi ve giderlerimizin artmasına rağmen çok şükür ki çalışanlarımızı ve esnafımızı mağdur etmeyecek nakit kaynağımızda mevcuttur. Ayrıca Belediyemize ve İlçemize bir adet kırıcı, bir adet cenaze aracı bir adet damperli kamyon, bir adet greyder, bir adet silindir, iki adette binek araç satın alınmıştır.

“70 MİLYON TL’LİK YATIRIM”

Ayancık Belediyesi olarak altı ay önce İller Bankası aracılığıyla başlatılan yaklaşık 25 Milyon TL tutarında komple çürümüş ve paslı olan, sağlık açısından sakıncalı ve zararlı olan ömrünü tamamlamış su borularını değişim çalışması devam etmekte, yağmur suyu ve kanalizasyon borularının ve hatlarının yapım işi ihalesi hazırlanmaktadır. Bununla birlikte ilçemizin tüm yolları ve kaldırımları sıcak asfalt olarak düzenlenecektir.

Bunların yaklaşık maliyeti 70 Milyon TL dir. Şükürler olsun ki otuz yıl önce yapılmış olan yer altı şebeke çalışmalarının yeniden yapılması ve tamamlanması bizlere nasip olmuştur. Ama sizler bilemezsiniz. Çünkü siz hiç altyapı yapmadınız ki.

“DÖRT PARSEL ARSA SATIŞI”

Belediye Meclisimizin yetkisi ile düşünülen projelerin hayata geçirilmesi, yol ve kaldırımlarımızın tamamlanması, yeni istihdam alanlarının yaratılması, vatandaşlarımıza sosyal ve kültürel alanda daha iyi bir hizmetler verebilmek için Belediyemize ait olan dört parsel arsanın satışını, 4 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştireceğiz.

Malum İlçe başkanı 2004-2019 yılları arasında kendilerinin böyle bir satış yapılmadığını iddia etmektedir. Bende kendisine soruyorum. 2004-2019 yılları arasında toplam 13.041 metrekare arsa kimler tarafından satılmıştır.
Tabiki SİZİN döneminizde satıldı.

Belediye neden 40 Milyon TL borçlandırılmıştır? Kendisininde Belediye Meclis üyeliği yaptığı 2004-2009 yılları arasında 6.860 metrekare İlçemizin en değerli yerlerindeki arsaların satışlarında imzası varmıdır?

Tabiki İMZASI VAR Tabiki SATILMIŞTIR. Keşke o zamanda bu kadar cesaretli ve sorgulayıcı olabilseydin. Siyaset yalan ve iftirayla yapılmaz. Doğru bilgi ve beceri ile yapılır. Sonuç olarak biz siyaseti kutuplaştırmadan, ayrıştırmadan sevgi ve saygı çerçevesinde doğru bilgilerle yalansız bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. Çünkü Ayancık hepimizin. Yaşanılabilir bir Ayancık ve gelecek güzel günler için.” dedi.

YORUMLAR

  1. soner turan dedi ki:

    Muhatap olma diyeceğim ama, susmak ta kabul etmektir.. Sayın kardeşimizin cevabını çok merak ediyorum.. 🙂