Dolar 32,5947
Euro 34,7865
Altın 2.497,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Bakan Arslan Ayancık’ta

Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Ayancıkta…

Bakan Arslan Ayancık’ta
14 Temmuz 2017 10:27

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Sinop Vali Hasan İpek, Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve Ak Parti İl Başkanı Ali Çöpcü ve beraberinde ki heyet ile Apart sosyal tesislerinde Ayancık ve Türkeli ilçelerinden programa iştirak eden Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile görüşmelerde bulundu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; “Şehitlerimizin yürüdüğü bu kutsal yolda, hayatları pahasına bize vatan olarak bıraktıkları bu topraklara daha fazla sahip çıkalım. 15 Temmuz destanını unutmayalım unutturmayalım” dedi.

Bakanlığı ile ilgili bir dizi etkinlik ve incelemelerde bulunmak üzere Sinop’a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Ankara Beştepe TOBB Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ömer Can Açıkgöz’ün Ayancık’taki kabrini ziyaret etti.

Burada şehit Açıkgöz’ün mezarı başında dua eden Bakan Arslan, şehidin mezarını elleriyle suladı. Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, Ayancık Kaymakamı Çağlayan Kaya, Belediye Başkanı Ayhan Ergün ve protokol üyelerinin de katıldığı kabir ziyaretinde İlçe Müftüsü Ömer Ergül tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Ardından İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu tarafından dua edildi.
Şehit Ömer Can Açıkgöz’ün ailesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Ankara’da bulunması sebebiyle şehidin amcası ile bir araya gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, acılı amcaya başsağlığı dileklerini iletti. Gerçekleştirilen ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bu destansı direnişi asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi. Arslan; “Bugün Ömer Can Açıkgöz şehidimizin kabri başındayız. Şehidimizi ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Biz özellikle bu hafta şehit kabirlerini ziyaret ederek onları yad ediyoruz. Değerli Ömer Can Açıkgöz şehidimiz de olmak üzere tüm şehitlerimiz bu ülkenin bekası, istikbali ve istiklali söz konusu olduğunda FETÖ başı ve üyeleri dahil bu ülkenin özellikle geleceği ile ilgili kötü emeller besledikleri ve 15 Temmuz’da da bu emelleri hayata geçirmek istediklerinde o gece meydanlara çıktılar, millet olma şuuru ile hareket ettiler, tankların, tüfeklerin topların karşısında durdular. Dolayısıyla bizlerde istiyoruz ki; şehitlerimizin yürüdüğü bu kutsal yolda, hayatları pahasına bize vatan olarak bıraktıkları bu topraklara daha fazla sahip çıkalım. Bu toprakların imar edilmesi, mamur edilmesi, bu vatanın gelecek nesillere daha sağlıklı bir şekilde teslim edilebilmesi adına gecemizi gündüzümüze katarken özellikle şehitlerimizi unutmayalım, unutturmayalım. İşte biz de tam bunu yapmak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlamak üzere hepimiz şehit kabirlerini ziyaret ederek, şehitlerimizi anarak, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmayarak, milletimizin millet olma şuuru ile o gece meydanlara inerek gösterdiği kahramanlığı gelecek nesillere hep hatırlatarak, ama hainlerin de hiçbir zaman boş durmadıklarını, her zaman hainlik yapabileceklerini önce unutmayıp sonra unutturmayarak inşallah müjdelerimize devam ediyoruz. Dolayısıyla topyekun Türkiye’nin her yerinde bu unutmama unutturmama ve milletin kahramanlığını 15 Temmuz’da anmak ile ilgili gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında bugün bizler de Sinop’tayız, Ayancık’tayız, sevgili Ömer Can kardeşimizin kabri başındayız. O yüzden ailesine sabırlar diliyoruz. İnşallah rabbim bir daha bu tip hainliklere, bu tip hainlik göstermek isteyenlere fırsat vermesin “dedi.

Bakan Arslan STK temsilcileriyle buluştu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ayancık’ta sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.
İlçede bakanlığı tarafından sürdürülen projeleri inceleyen Bakan Arslan, daha sonra Apart Otel’de düzenlenen yatırımları değerlendirme toplantısına katıldı. Bakan Arslan, burada yaptığı konuşmada, Sinop’un doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir il olduğunu, kendilerinin de yaptıkları ve yapacakları yatırımlarla bu güzellikleri dünyaya tanıtmak istediklerini bildirdi.

Sinop Havalimanı’nın, yapımı devam eden yeni terminal binasının kısa sürede hizmete gireceğini vurgulayan Arslan, Türkiye’nin özellikle son on beş yılda ulaşım alanında büyük gelişmeler kaydettiğini anlattı.
“Avrupa’dan kalkan bir yükün Asya’ya giderken Türkiye üzerinden gidebilmesi için ulaştırmanın, büyük projelerinin tamamlanmış olması lazım ki Türkiye üzerinden geçen her tırdan biz para alalım. Her trenden, her kamyondan, hava sahamızı kullanan her uçaktan, limanımıza uğrayan her gemiden para alalım ki böylece Türkiye büyüsün ve 81 iline yatırım yapacak kaynağı olsun. Demek ki büyük projeler sadece İstanbul ve Ankara’yı ilgilendirmiyor. Sinop’u da, Kars’ı da Mersin’i de ilgilendiriyor. Biz böyle bakıyoruz. Böyle baktığımız için de 81 ilimize yatırım yapıyoruz.” Toplantıda Sinop’a yapılan yatırımlara ilişkin rakamlar da veren Bakan Arslan, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin sorun ve talepleri dinledi. Arslan, daha sonra Sinop Valiliğini ziyaret ederek valilik şeref defterini imzaladı. Vali Hasan İpek ise Bakan Arslan’a gemi maketi ve el yapımı bıçak hediye etti.

Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta Bakan Arslan Ayancık'ta

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.