Dolar 32,3271
Euro 35,0620
Altın 2.297,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Bahçeşehir Koleji Sinop Kampüsü tanıtıldı

Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları arasında yer alan ve eğitimin kalitesini yükseltmek hedefiyle yatırımlarına devam eden Bahçeşehir Koleji, 2018-2019 eğitim öğretim yılında eğitime açılacak olan Bahçeşehir Koleji Sinop Kampüsü’nün tanıtım toplantısı yapıldı.

Bahçeşehir Koleji Sinop Kampüsü tanıtıldı
Aslan Özdemir
12 Şubat 2018 10:47

Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları arasında yer alan ve eğitimin kalitesini yükseltmek hedefiyle yatırımlarına devam eden Bahçeşehir Koleji, 2018-2019 eğitim öğretim yılında eğitime açılacak olan Bahçeşehir Koleji Sinop Kampüsü’nün tanıtım toplantısı yapıldı.
2018-2019 eğitim öğretim yılında Sinop’ta açılacak olan Bahçeşehir Koleji Sinop Kampüsü tanım toplantısı Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Halil Altıntaş, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, , İYİ Parti Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Bahçeşehir Koleji Sinop Kampüsü Kurucu Temsilcisi Barış Mert, kurum müdürleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda Sinoplu katıldı. Bahçeşehir Koleji Sinop Kampüsü tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Bahçeşehir Koleji Sinop Kampüsü Kurucu Temsilcisi Barış Mert, Bahçeşehir Koleji ailesine katılmış olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Mert; “Öncelikle tanıtım toplantımıza geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bizler Sinop Kampüsü olarak Bahçeşehir Koleji ailesine dahil olmaktan büyük mutluluk taşıyoruz. Bugün eğitimde öncü bir misyon edinmiş kurum ile birlikteyiz. Bunu yabancı dil programı, robotik kodlama programı, STEM programı ile uygulayarak gençlerimizle buluşturacağız. Kampüsümüzün öncelikle ülkemize daha sonra kentimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Hayrettin Kaya

SİNOP BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZDI
Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel konuşmasına başlamadan önce Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin’de yürütülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerleri rahmet ve minnetle anarak ülkemize baş sağlığı diledi.

2018-2019 eğitim öğretim yılında Bahçeşehir Koleji Sinop Kampüsünü Sinop’ta yerel ortakları ile birlikte açacaklarını belirten Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Sinop’un kendileri için olmazsa olmazları arasında olduğunu söyledi. Yücel; “Barış Mert hocamızı ve diğer arkadaşlarımıza bizlere Sinop’ta yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum. Bu markanın Sinop’ta olması, bizim olmazsa olmazımızdı. Karadeniz’in incisi Sinop’ta böyle bir kampüsün olmaması bana göre bir eksiklik olurdu. Sinop öteden beri gelip görmek istediğim, benim dünyamda da farklı bir yere sahip. Sinop’ta eğitim öğretim seviyesini daha yukarılara çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi. Sinop’un eğitim öğrenime önem veren güzel ve şirin bir şehir olduğunu vurgulayan Enver Yücel, “Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak 1968 yılında Laleli Fethi Bey Caddesinde 2 odalı dershane olarak işe başladık. 1973 yılında bende o dershanenin bir öğrencisiydim. 1975 yılında o dershanenin ortaklarından biri oldum. O günden bugüne benim eğitim girişimciliğim, ilgim alakam böyle başladı. O günden bugüne kadar eğitimden başka hiçbir iş ile uğraşmadım. Başlangıçta İstanbul’da geçimimizi sağlamak üzere girdiğim bu işte binlerce öğrenci yetiştirdik. Çok zengin değilim. Paranın dışında zenginliği hep beşeri sermayede görüyorum. Yetiştirdiğimiz insanlar çok fazla. Türkiye’nin en fazla burs veren kurumuyuz. Burs vermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK EĞİTİM KURUMUYUZ
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Türkiye genelinde 150 bin öğrenciye hizmet veren, dünya üzerinde Türkiye-İstanbul, Amerika-Washington, Almanya-Belin, Gürcistan-Batum ve Kıbrıs’ta üniversiteleri olan, Kanada’da okulları olan, Hong Kong’da Merkezleri olan İtalya-Roma’da Merkezleri olan Avrupa’nın en büyük eğitim kurumuyuz. Dünyanın da sayılı eğitim kurumlarından biri olduklarını söyledi.

İNSAN KAYNAĞI NEREDE GÜÇLÜ İSE YATIRIMCI ORAYA GİDİYOR
Türkiye Cumhuriyeti devletinin kalkınması, bekası, geleceği ile ilgili en önemli alan olan eğitimde mükemmeliyeti yakalamayı amaçladıklarının altını çizen Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, eğitimin kalitesi olmadan gelişmenin de mümkün olamayacağını söyledi. Yücel; “Eskiden ucuz iş gücü nerede ise yatırımcı oraya giderdi. Şimdi insan kaynağı nerede güçlü ise yatırımcı oraya gidiyor. Türkiye’nin 30-40 yıl önce stratejik konumundan dolayı güçlü diyorduk, asıl gücü genç nüfusundan kaynaklanıyor. Türkiye’nin en büyük gücü genç nüfusu. Bu gücü eğitmemiz gerekiyor. Bu gücü 21’inci yüzyıl anlayışına göre yetiştirmemiz lazım. Bunun yolu da okullarımızda daha iyi eğitim öğretim işini yapmamızdan geçiyor” dedi.

REKABETİN OLMADIĞI YERDE KALİTE DE OLMAZ
Sinop’ta ilerleyen dönemlerde daha fazla özel okul açılmasını arzu ettiklerini belirten Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, rekabet içerisinde gerçekleştirilen her işin daha kaliteli olacağını ifade etti. Yücel konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi; “Dilerim bundan sonra diğer arkadaşlarımızda Sinop’ta özel okullarını açabilirler, açmalıdırlar. Rekabetin olmadığı yerde kalite olmaz. Türkiye’de özel okulların oranı yüzde 8-9 seviyelerinde fakat bu oranın daha da yukarılara çıkması gerekiyor. Eğitim öğretimin anlayışını iyi kavramamız gerekiyor. Bizim milli gelirimizi artırmamız gerekiyor. Bizim zengin olmamızın yolu Anaokulundaki eğitimimiz ile başlıyor. Anaokulundan itibaren çocuklarımıza iyi bir eğitim verebiliyorsak istikbalimiz ve geleceğimiz çok daha iyi olacaktır. Anaokuluna başlayan birisi 30 yıl sonra iş hayatına atılıyor. 30 yıl sonra bugünkü mesleklerin yüzde 60’ı olmayacak. Çok yakın gelecekte çok şey değişecek. Bu değişim karşısında dünün eğitim anlayışı sistemini yapamayız. Biz geleceği çözecek öğrencileri yetiştirmeliyiz. MEB’in müfredatını okullarda okutup çocuklarımızı sınav yaparak aldıkları nota göre iyi öğrenci deme gibi bir şansımız yok. Bunlar ezber yaparak öğretilen bir sistem değil değişmesi gereken bir sistem. Tabi ki bir müfredat olacaktır. Ama eğitim sisteminde bu bilgilerin nasıl kullanılabileceğini öğretmemiz gerekiyor. Artık tahtaya geçip bir konuyu anlatmak yetmiyor. O konuların ne işe yaradığını öğrenci uygulayarak yaparak görmesi gerekiyor. Uygulamanın içinde bir eğitim öğretim yapmamız gerekiyor.

STEM temelli bir eğitim öğretim sitemine geçiyoruz. Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) bir de sanatı ilave ediyoruz. Bu anlayışa göre eğitim öğretimimizi yapılandırmamız gerekiyor. Çocuklara Anaokulundan itibaren kodlamayı öğretmemiz gerekiyor. Biz 5 yıldır kodlamayı Anaokulunda başlatıyoruz. Öğrenci anaokulunda kendi oyunlarını yapıyor artık. Bunları uygulamamızın nedeni beyin gelişimini sağlıyor. Algoritmik düşünceye sahip oluyor. Bunlarla birlikte öğrenci bugünün değil yarının problemlerini çözmeye çalışıyor. Bir problemin tek bir yoldan değil çeşitli yollardan çözülebileceğini görüyor. Tabi ki Bahçeşehir okullarının müfredatı MEB’in müfredatı ama uygulamalarımızı bu müfredatın içerisinde anlatıyoruz. Bunları yaptığımızda sadece Türkiye’nin liselerine üniversitelerine değil dünyanın liselerine üniversitelerine öğrencilerimizi hazırlıyoruz. Velilerden ricam çocuklarınızın hedefini küçültmeyin. Çocuklarımıza dünyanın büyük şirketlerini anlatmamız gerekiyor. Onlardan biri olabilirler. Bahçeşehir Kolejinin Sinop’a ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Belediye Başkanı Baki Ergül’de Bahçeşehir Kolejinin Sinop’ta Kampüsünün olmasının kendisini çok mutlu ettiğini ve Bahçeşehir Kolejinin Sinop’a ülkemize çok fazla değer katacağına eminim diye konuştu.

Son olarak söz alan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’te Türkiye’de özel sektörün eğitimindeki payının her geçen gün arttığını belirtti. Maviş sözlerine şöyle devam etti; “Özel sektörün eğitimdeki payı Enver beyinde dediği gibi yüzde 8-9 seviyesinde ancak 2019 yılına kadar bu seviyenin yüzde 15 seviyesine çıkarılması planlanıyor. Bahçeşehir Koleji Türkiye’nin önemli markalarından birisi olarak Sinop’ta varlığını sürdürecek. Kendimizi açıp kabuğumuzu kırabileceğimiz yeni dünyanın güçlü rakibi olabileceğimiz alan eğitim alanı. Bu alanın sınırlarını zorlayabildiğimiz kadar zorlamalıyız. Parlak zekaların Sinop’tan da çıkacağına eminim. Bahçeşehir Kolejinin Sinop’a gelişini kutluyorum, hayırlı ve uğurlu olsun diliyorum”. Tanıtım toplantısı daha sonra soru cevap bölümü ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. Kaynak Vitrin Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.