Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

“AYET VE HADİSLERLE DİNİMİ ÖĞRENİYORUM” YARIŞMASI DÜZENLENDİ

“AYET VE HADİSLERLE DİNİMİ  ÖĞRENİYORUM” YARIŞMASI DÜZENLENDİ
29 Haziran 2021 17:58

Ayancık Kaymakamlığı’nın himayelerinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle, Dini istismar eden yapılara karşı öğrencilerin sahih dini bilgileri öğrenmelerini sağlamak amacıyla “Ayet ve Hadislerle Dinimi Öğreniyorum” Projesi kapsamında Ortaokul ve Lise öğrencileri arasında 17 Haziran 2021 Perşembe günü “Ayet ve Hadislerle Dinimi Öğreniyorum” yarışması gerçekleştirildi.

Öğrenciler, ortaokul ve lise kategorilerinde ayrı gruplar halinde daha önceden kendilerine dağıtılan Ayet ve Hadisleri öğrenerek, Ayet ve Hadisler ile yorumlamalardan oluşan çoktan seçmeli sınava girdiler. Yarışma sonuçları 22 Haziran Salı günü Ayancık İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü resmi web sayfasında ilan edildi.

Yarışmaya 75 lise, 121 ortaokul kategorisinde olmak üzere toplam 196 öğrenci katıldı

Yarışma sonucunda ortaokul ve lise kategorilerinde  dereceye girenlerin isimleri şöyle:

LİSE

OKULU                                       ADI SOYADI                SONUÇ

Atatürk Anadolu Lisesi             Esra YÜZYIL                    1.

Atatürk Anadolu Lisesi              Derya KABLAN               2.

Şehit Ahmet Can Anadolu         Beyza CANBAĞ               3.

İmam Hatip Lisesi

ORTAOKUL

İnönü Ortaokulu                            Buse YAŞAR                    1.

İnönü Ortaokulu                       Yağmur BİLEK                     2.

Şehit Ahmet Can Anadolu        Rana ÖZTÜRK                   3.

İmam Hatip Lisesi

  1. lan öğrenciler 2500 TL, 2. Olan öğrenciler 1500 TL, 3. Olan öğrenciler 1000 TL ve ilk 20’ye giren öğrenciler de salgın süreci sonunda İstanbul-Çanakkale-Bursa gezisi ile ödüllendirilecekler.

“Ayet ve Hadislerle Dinimi Öğreniyorum” yarışması ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat ERGÜL,  Kaymakamlık himayesinde Müftülükle işbirliği ile düzenledikleri yarışmanın, öğrencilerin manevi duygularının geliştirilmesi noktasında çok önemli olduğunu ve yarışmaya katılan ve dereceye giren tüm öğrencileri tebrik ettiğini belirterek, İlçe Kaymakamı İsmail PENDİK’e vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti. Ergül sonraki yıllarda da aynı proje kapsamında yarışmaların devam edeceği müjdesini verdi.

İlçe Müftüsü Ömer Faruk KIVRAK ise Müftülük olarak böylesine güzel bir etkinliğin içinde olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve projenin fikir sahibi ve destekleyicisinin İlçe Kaymakamı Sayın İsmail PENDİK olduğunu belirterek kendilerine teşekkür etti. Kıvrak ayrıca yarışmaya katılan ve dereceye giren tüm öğrencileri tebrik ederek bu türlü yarışmaların sonraki yıllarda da devam edecek olmasının Ayancık adına çok önemli olduğunu ifade etti.

Türkan KARABAŞ

“AYET VE HADİSLERLE DİNİMİ ÖĞRENİYORUM” YARIŞMASI DÜZENLENDİ

YORUMLAR

  1. Didar Çiftçioğlu dedi ki:

    Kimler kazandı

  2. Sevda dedi ki:

    Bcjcccv

  3. Nisanur dedi ki:

    Siyer

  4. Muhamed Furkan yagan dedi ki:

    Katili p kazanmak istiyorum