Dolar 32,3371
Euro 35,1949
Altın 2.246,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Ayancık’ta Zoom Üzerinden Mustafa Kutlu Buluşması

Anadolu Mektebi Kitap Okumaları kapsamında Ayancık’ta Atatürk Anadolu Lisesi, Ayancık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin zoom üzerinden çevrim içi katıldığı Mustafa Kutlu buluşması gerçekleştirildi.

Ayancık’ta Zoom Üzerinden Mustafa Kutlu Buluşması
Hayrettin Kaya
21 Ocak 2022 10:05

Anadolu Mektebi Kitap Okumaları kapsamında Ayancık’ta Atatürk Anadolu Lisesi, Ayancık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin zoom üzerinden çevrim içi katıldığı Mustafa Kutlu buluşması gerçekleştirildi. Ayancık’tan 40 öğrencinin okuma faaliyetlerinde yer aldığı Sinop Merkez, Gerze ve Boyabat’ta da toplamda 220 öğrenci ile yürütülen Anadolu Mektebi Okumaları Türkiye genelinde 60 ilde yürütülmekte olan bir faaliyet. Sinop İl sorumlusunun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Davut Kaya, İl Koordinatörü’ nün Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat öğretmeni Çağlar Sarıtaş olduğu bu faaliyet, Ayancık’tan 5 öğretmenle Sinop genelinde 16 öğretmenle yürütülmektedir.

Aslan Özdemir

Mustafa Kutlu okumalarını bitiren öğrenciler zoom üzerinden Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Selçuk Atay ile bir araya geldiler. Öğrenciler okudukları kitaplar ile ilgili kısa konuşmalar yaptıktan sonra sözü konuşmacılara bıraktılar. Ali Ayçil ile Kutlu okumaları üzerine ufuk açıcı ve öğrencilerin bakış açılarını genişleten bir program gerçekleştirildi. Anadolu Mektebi faaliyeti kapsamında öğrenciler tarafından bir yazarın hemen hemen tüm kitapları okunduktan sonra o yazarla ilgili programlar yapılmakta, öğrenciler, akademisyenlerle ve yazar hakkında uzmanlığı olan şahsiyetler ile buluşturulmaktadır. Öğrenciler kitap okumak yanında yazarın kitapları ile ilgili değerlendirmeler de yapıp, değerlendirmelerini akademisyenlerin katıldığı programlarda sunmaktadırlar.

Ayancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Ergül konuyla ilgili olarak “İlçe Kaymakamımız Sayın İsmail Pendik’in, kitapları temininde destek verdiğini, ilerleyen tarihlerde yapılacak olan İlçe Panelinde görev alacak 4 öğrenciye çeyrek altın, İl Paneline katılıp Ayancık’ı temsil edecek öğrenciye ise yarım altın hediye edeceğini dile getirerek, “Öğrencilerimizi bu okuma faaliyetine teşvik etme noktasında verdiği destekler ve öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlıklarını en üst seviyeye çıkarmak için yapılan Anadolu Mektebi faaliyetine katkıları dolayısıyla Kaymakamımız Sayın İsmail Pendik’e ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Ercan Yıldız’a teşekkür ediyoruz. Ayrıca, bu faaliyetle öğrencilerimizin gelişimlerine büyük katkılar sunan Anadolu Mektebi Sinop İl Sorumlusu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Davut Kaya’ya, İl Koordinatörü Çağlar Sarıtaş’a, ilgili Okul Müdürlerine ve Koordinatör Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Ayancık'ta Zoom Üzerinden Mustafa Kutlu Buluşması Ayancık'ta Zoom Üzerinden Mustafa Kutlu Buluşması Ayancık'ta Zoom Üzerinden Mustafa Kutlu Buluşması Ayancık'ta Zoom Üzerinden Mustafa Kutlu Buluşması Ayancık'ta Zoom Üzerinden Mustafa Kutlu Buluşması Ayancık'ta Zoom Üzerinden Mustafa Kutlu Buluşması Ayancık'ta Zoom Üzerinden Mustafa Kutlu Buluşması

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.