Dolar 32,5803
Euro 34,9119
Altın 2.437,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Az Bulutlu
Sinop
24°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 18°C

AYANCIK’TA “ SAĞLIKLI BESLENME VE TUZA DİKKAT” YÜRÜYÜŞÜ

Sağlık Bakanlığınca yürütülen Türkiye Sağlıklı Beslenme Tuza Dikkat Haftası ve Hareketli Hayat Programı kapsamında ilçemiz Ayancık’ta yürüyüş düzenlendi.

AYANCIK’TA “ SAĞLIKLI BESLENME VE TUZA DİKKAT” YÜRÜYÜŞÜ
8 Mart 2022 18:03

Sağlık Bakanlığınca yürütülen aşırı tuz tüketiminin insan sağlığına zararları konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan Türkiye Sağlıklı Beslenme Tuza Dikkat Haftası ve Hareketli Hayat Programı kapsamında ilçemiz Ayancık’ta yürüyüş düzenlendi.

Ayancık Toplum Sağlığı Başkanlığı’nca Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Kübra ERDENER ve Eğitim bölümü koordinatörü Ebe Hanife DALKES Ayancık Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Fiziksel Aktivitenin teşviki amaçlı vatandaşlara farkındalığı yaşatmak için “Sağlıklı Beslenme ve Tuza Dikkat” programı düzenledi.

Sağlıklı beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Ebe Hanife DALKES öncelikle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

DALKES “ Bugün sağlıklı yaşam için bir adım atıyoruz. Slogonuyla güzel bir yürüyüş organizasyonu düzenledik. Bu organizasyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınlara hediye edilmek için planlamış bulunmaktayız. 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun” dedi. Ayancık Toplum Sağlığı Merkezi Kadınlar gününe özel karanfil dağıtımından sonra “ Tuza Dikkat Haftası” ile ilgili bilgilendirmek amacıyla broşür dağıttı.

Düzenlenen yürüyüş programına İlçe Kaymakamı İsmail Pendik, kurum amirleri, tüm resmi kurumlar ve vatandaşlar katıldı.

Ayancık Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda başlayarak İskele Meydanında son bulan yürüyüşte aşırı tuz kullanımına dikkat çekilirken, hareketli yaşamın sağlığa faydaları anlatıldı.  Türkan KARABAŞ

AYANCIK’TA “ SAĞLIKLI BESLENME VE TUZA DİKKAT” YÜRÜYÜŞÜ

AYANCIK’TA “ SAĞLIKLI BESLENME VE TUZA DİKKAT” YÜRÜYÜŞÜ AYANCIK’TA “ SAĞLIKLI BESLENME VE TUZA DİKKAT” YÜRÜYÜŞÜ AYANCIK’TA “ SAĞLIKLI BESLENME VE TUZA DİKKAT” YÜRÜYÜŞÜ AYANCIK’TA “ SAĞLIKLI BESLENME VE TUZA DİKKAT” YÜRÜYÜŞÜ AYANCIK’TA “ SAĞLIKLI BESLENME VE TUZA DİKKAT” YÜRÜYÜŞÜ AYANCIK’TA “ SAĞLIKLI BESLENME VE TUZA DİKKAT” YÜRÜYÜŞÜ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.