Dolar 32,6095
Euro 34,7751
Altın 2.505,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Ayancık’ta POMEM Kursları Başladı

Ayancık Olimpik Spor Salonuna kurulan yedi istasyonlu parkurda ilçemiz gençleri POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) sınavlarına hazırlanıyor.

Ayancık’ta POMEM Kursları Başladı
22 Aralık 2020 13:59

Ayancık Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Spor Salonuna kurulan yedi istasyonlu parkurda ilçemiz gençleri POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) sınavlarına hazırlanıyor.

Hafta içi hergün  11.30-13.30 saatleri arasında  Spor Eğitim Uzmanı Mustafa Yağız önderliğinde  yapılan POMEM kursları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde ücretsiz olarak verilmeye başlandı.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 5.440 erkek ve 960 kadın, 1.600 önlisans (1.360 erkek ve 240 kadın) olmak üzere toplam 8.000 öğrenci alımı yapılacağının  duyurulmasının ardından Ayancık’tan da polis olmak isteyen gençler için Ayancık Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından POMEM sınavlarına hazırlanmak için İlçemiz Spor Salonuna yedi istasyonlu parkur kuruldu.

Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) hazırlık kurslarının pandemi kurallarına uyularak, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek gerçekleştiriliyor.

Ayancık Gençlik Merkezi Müdüresi Fatma DEMİR “27. Dönem Polis Akademisi (POMEM) sınavlarına girecek gençlerin salon ve çalışma ortamı isteklerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Gençlerimizin isteğinin yerine getirilmesinde bizlere yardımcı olan Gençlik ve Spor İl Müdürümüze ve teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Gençlerimize de girecekleri POMEM sınavlarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

Polis adayı gençler, İlçe müdürlüğünde görev yapan Spor Eğitim Uzmanı Mustafa Yağız gözetiminde koşu, açma-germe hareketleri, İnterval ve tempo antrenmanları, sınav ve mekik egzersizleri ile diril, koordinasyon kuvvet ve dayanıklılık çalışmaları ile oluşturulan parkurlarda, pandemi şartlarına uygun şekilde kurslara hazırlanıyorlar.

POMEM sınavlarına hazırlanan gençler de, “Pandemi nedeniyle kurslar açılmamıştı. Sınavlara hazırlanacak bir imkanımız da yoktu.  Bizlere bu olanağı sağlayan yetkililerimize teşekkür ederiz.” diye konuştular. Haber – Foto: Türkan KARABAŞ

Ayancık'ta POMEM Kursları Başladı Ayancık'ta POMEM Kursları Başladı Ayancık'ta POMEM Kursları Başladı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.