Dolar 32,3976
Euro 34,6825
Altın 2.428,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 16°C

Ayancık’ta Kapalı Köy Yolu Kalmadı

Ayancık İlçe Özel İdare Müdürlüğü tarafından ilçedeki kapalı olan tüm köy yolları ulaşıma açıldı.

Ayancık’ta Kapalı Köy Yolu Kalmadı
25 Aralık 2021 11:43

İlçemiz Ayancık’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 71 köy yolu ulaşıma kapanmıştı. Sinop İl Özel İdaresi’ne bağlı Ayancık İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmaların ardından köy yolları ulaşıma açılmıştı. Ayancık’ta 24 Aralık 2021 Cuma gecesinden kalan kapalı 5 köy yolu da sabah erken saatlerde açılarak çalışmalar tamamlandı.

Çalışmalarla ilgili olarak açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, yapılan kar temizleme çalışmaları neticesinde il genelinde, 25 Aralık itibariyle kapalı köy yolunun kalmadığını söyledi.

“EKİPLERİMİZİN ÜSTÜN GAYRETİ İLE TÜM YOLLAR AÇILDI!”

Mesai arkadaşlarının 7/24 esasıyla çalıştığının altını çizen Genel Sekreter Çınkıl; “22 Aralık Çarşamba gününden itibaren il genelinde başlayan kar yağışı şehrimizin tamamında etkisini gösterdi. Sinop adeta beyaza bürünmüş ve beyaz gelinliğini giymiş vaziyetteydi. Her zaman ifade ettiğimiz gibi kar yağışını bir rahmet, bir bereket vesilesi görüyoruz ama karın yağmasından dolayı da oluşan bir ulaşım kısıtlılığıyla karşı karşıya kalıyoruz. Önceden yaptığımız koordinasyon toplantılarımızda gurup yollarımızda kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uygulayacağımız çalışmaları planladık. Karın yağdığı ilk dakikadan itibaren ekiplerimiz sahadaki yerini aldı. Mesai arkadaşlarımız 7/24  esasıyla canla başla çalıştı. Kapalı yollarımızın bilgisini basın aracılığıyla kamuoyu ile günün belli aralıklarında paylaştık. Nerede Özel İdaremize ihtiyaç duyulduysa orada olduk. Özel İdare İlçe Müdürlerimiz, Şantiye Şeflerimiz ve muhtarlarımızla sürekli irtibat halinde koordineli bir çalışma yürüttük. Koordineli çalışmalarımız sonucunda vatandaşlarımıza ulaşım mağduriyeti yaşatmadan en kısa sürede yolların tamamını ekiplerimizin üstün gayretleriyle açtık. Dün Sayın Valimiz Erol Karaömeroğlu ve İl Genel Meclis Başkanı Sayın Yakup Üçüncüoğlu ile birlikte ekiplerimizce merkeze bağlı Taşmanlı, Dizdaroğlu ve Uzungürgen Köylerimizde kar temizleme çalışmalarını yerinde takip ettik. Son olarak da bu sabah Ayancık ilçemizde kapalı olan 5 köy yolumuzu da açmış bulunuyoruz.” İfadelerine yerdi.

Öte yandan Genel Sekreter Çınkıl, kar temizleme çalışmalarını yakından takip eden Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu’na, İlçe Kaymakamlarına, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu’na, tüm meclis üyelerine, muhtarlara, basın mensuplarına ve çalışmalarda mesai mefhumu gözetmeden son ana kadar gayretle çalışan tüm mesai arkadaşına teşekkürlerini iletti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.