Dolar 32,5605
Euro 34,9685
Altın 2.429,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Ayancık’ta Can Dostlarımız Yalnız Bırakılmıyor

Ayancık’ta Kovid-19 nedeniyle hafta sonları yaşanan iki günlük sokağa çıkma yasağında can dostlarımız yalnız bırakılmıyor.

Ayancık’ta Can Dostlarımız Yalnız Bırakılmıyor
4 Ocak 2021 17:11

Ayancık’ta Kovid-19 nedeniyle hafta sonları yaşanan iki günlük sokağa çıkma yasağında can dostlarımız yalnız bırakılmıyor.

Ayancık Belediyesi  sokakta yaşayan hayvanlar için parktaki mama matiklere ve sokaklarda belirlenen noktalara mama bırakıyor. Ayrıca ilçe genelindeki suluklar da doldurularak  Pandemi başlangıcından bu yana Ayancık Belediyesi Veteriner hekimi Gökşen CAN ÇELİKKOL ve ekipleri tarafından tarafından hayvanların fiziksel muayenesi yapılıyor.

Özellikle kafeterya, restoran gibi yerlerin de kapalı olması nedeniyle sokak hayvanları bu iki gün içinde besin bulmakta zorlanıyor. Normal zamanlarda da sokak hayvanlarının su ve mama ihtiyacını karşılayan Belediye veteriner ekipleri yasaklı günlerde de can dostların sıkıntı yaşamaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu işlemler, araçlı iki ekip tarafından yasağın sürdüğü Cumartesi ve Pazar günü de aralıksız bir şekilde devam edecek.

Tüm ekiplerin 7 gün boyunca sahada olduğunu belirten Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin KAYA, “Koronavirüs salgınından can dostlarımız da çok olumsuz etkileniyor. Ayancık Belediyesi olarak normal günlerde yaptığımız gibi sokağa çıkma yasağında da sokak hayvanlarını unutmuyor onları beslemeye devam ediyoruz. İyi bir yaşam onların da en tabi hakkı. Onları sevgisiz ve gıdasız bırakmıyoruz.” dedi.

Koronavirüs ile mücadelede hız kesmeden ve insanların ortak yaşam alanlarında dezenfekte işlemlerini aralıksız sürdürüldüğünü ifade eden  Ayancık Belediyesi Veteriner Hekimi Gökşen CAN ÇELİKKOL  “Veteriner İşleri Müdürlüğü’müze bağlı ekibimiz sokaklarda beslenme ve barınma zorluğu yaşayan sahipsiz hayvanlar için ilçemizin muhtelif yerlerine ve özellikle de mucavir alanlara mama ve su kapları yerleştirdik. Ayrıca sokak hayvanları rehabilitasyon merkezimizde de can dostlarımızın düzenli olarak bakım, beslenme ve tedavilerini sürekli yapmaktayız.” dedi. Haber: Türkan KARABAŞ

Ayancık'ta Can Dostlarımız Yalnız Bırakılmıyor Ayancık'ta Can Dostlarımız Yalnız Bırakılmıyor Ayancık'ta Can Dostlarımız Yalnız Bırakılmıyor Ayancık'ta Can Dostlarımız Yalnız Bırakılmıyor Ayancık'ta Can Dostlarımız Yalnız Bırakılmıyor Ayancık'ta Can Dostlarımız Yalnız Bırakılmıyor

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.