Dolar 32,5093
Euro 34,9923
Altın 2.436,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Ayancıklı Genç Yönetmenden Bir Başarı Daha

Ayancıklı genç yönetmen İzzet Arslan, çektiği kısa film ile finale kalarak ilçemize bir gurur daha yaşattı.

Ayancıklı Genç Yönetmenden Bir Başarı Daha
13 Aralık 2020 16:17

Daha önce çektiği Zingal isimli kısa film ile ödül alan Ayancıklı genç yönetmen İzzet Arslan, katıldığı yeni bir yarışmada finalist oldu.

İstanbul Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen Sağlık temalı Çekmeköy 4. Uluslararası Kısa film Yarışması’na Ayancıklı genç yönetmen İzzet Arslan “Karantina Adası” isimli kısa filmiyle katıldı. Sağlığın değerinin ve sağlığa etki eden faktörlerin ele alındığı yarışmada “Karantina Adası” filmi finale yükseldi.

Ayancıklı Genç Yönetmenden Bir Başarı Daha

İzzet Arslan’ın yönetmenliğini yaptığı kısa filmde, Covid-19 nedeniyle 100 yıl sonra yeniden izolasyon merkezi olarak kullanılan bir adanın hikayesi anlatılıyor.  İzmir’in Urla ilçesinde bulunan Karantina Adası, Osmanlı İmparatorluğu döneminde salgın hastalıklarla mücadele etmek amacıyla kullanılmıştı. Osmanlı İmparatorluğu döneminde bilimsel karantinaya dönük ilk tesis olan ada, döneminden kalan makinelerle o günlerden günümüze kadar ulaşabilmiş dünya üzerindeki tek karantina merkezidir. Salgın hastalıkların son bulmasıyla sessizliğe bürünen ada 100 yıl sonra yaşadığımız pandemi sürecinde huzurevlerindeki yaşlıların izolasyon merkezi olarak yeniden kullanıldı.

25 Aralık’ta Ödül Töreninin yapılacağı Çekmeköy 4. Uluslararası Kısa film Yarışmasında İzzet Arslan’a Ayancık Gazetesi olarak başarılar dileriz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.