Dolar 32,5775
Euro 34,7903
Altın 2.501,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Ayancık Söküçayırı Şelalesi İlgi Odağı Oldu

İlçemiz Ayancık’ın Söküçayırı ilçesinde bulunan şelale görenleri adeta büyülüyor.

Ayancık Söküçayırı Şelalesi İlgi Odağı Oldu
27 Haziran 2017 22:01

İlçemiz Ayancık’ın Söküçayırı ilçesinde bulunan şelale görenleri adeta büyülüyor.

Söküçayırı köyünde bulunan bu şelale, köyden ormana doğru 10 dakikalık bir patika yolu uzaklıkta bulunuyor. Bir kaç noktada geçişi zorlayabilen noktalar olmasına rağmen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Pek bilinmeyen Söküçayırı Şelalesi son zamanlarda fotoğrafçıların da ilgi odağı oldu. Fotoğraf sanatçısı Emre Samed Çalışkan çekmiş olduğu şelale fotoğrafları ile sosyal medya üzerinden 100 binden fazla kişiye bu güzellikleri gösterdi.

Sinop’tan 75 km. uzaklıkta bulunan Söküçayırı Köyü, Ayancık ilçemizden ise 15-17 km mesafe uzaklıktadır. Söküçayırı köyünde bulunan bu şelale 50 metrelik yüksekliği ile görenleri kendine hasret bırakıyor. Yaklaşık 50 metre yükseklikte bulunan bu şelalenin üzerinde 2. bir küçük şelale daha var. Yapısı itibariyle gerçekten çok fazla dikkat çekiyor. Köyde bir de müze bulunmakta. Müzede 1860 yıllarından kalma tüfekler, silahlar, mermiler, daktilolar, eski telefonlar sergilenirken köyün eski okul defter kayıtları da bulunmakta. Müze köy muhtarı tarafından yapılmış. Bahçesinde de yöresel eski eşyalarımız var.

Bu doğa güzelliklerini fotoğraflayarak ölümsüzleştiren ve ilçenin tanıtımına katkı sağlayan Emre Samed Çalışkan’a teşekkür ediyoruz.

Ayancık Söküçayırı Şelalesi İlgi Odağı Oldu Ayancık Söküçayırı Şelalesi İlgi Odağı Oldu Ayancık Söküçayırı Şelalesi İlgi Odağı Oldu Ayancık Söküçayırı Şelalesi İlgi Odağı Oldu Ayancık Söküçayırı Şelalesi İlgi Odağı Oldu

 

YORUMLAR

  1. enginekim dedi ki:

    Uzaklara Gitmeye Gerek Yok Memleketin değerini bilelim bize yeter.Ayancık sadece sahilden ibaret değildir.

  2. enginekim dedi ki:

    Bu güzelliği yayınlayan Ayancık Gazatesine tşk sunarım